Jäsenkirje 2/2019

28.02.2019


Helsingin Yrittäjänaiset ry

Jäsenkirje 2/2019 / 15.2.2019


 1. Puheenjohtajan terveiset

 2. Jäsenhankinta - Liiton etu

 3. Stipendit - kevään hakuaika päättyy

 4. Uudet jäsenet

 5. Tapahtumat

 6. Ammatillinen Kelan Kiila-kuntoutus yrittäjille

 7. Uusia jäsenetuja

 8. Huoneisto

 9. Seniorit

 10. Muut asiat

1. PUHEENJOHTAJAN TERVEISET

Yhdistyksenä haluamme olla avoimia, vastuullisia, kumppaneita ja innovatiivisia. Arvomme ohjaavat meitä. Arvot auttavat myös toiminnan suuntaamisessa ja kehittämisessä. Arvot auttavat yllättävissä ja vaikeissa tilanteissa. Arvojemme edistäminen ja näkyväksi tekeminen on tehtävämme. On aika nostaa arvot esille. Ne ovat tässä:


Avoimuus


●       Helppo puhua yrittäjyydestä

●       Edellyttää luottamusta

●       Helposti lähestyttävä, helppo liittyä

●       Saa olla oma itsensä

Vastuullisuus


●       Kentän kuunteleminen

●       Tekee mitä lupaa

●       Paikallinen edunvalvonta, joukkovoimaa asioiden taakse

Kumppanuus


●      Etsitään uusia yhteistyökumppaneita, tehdään yhdessä

●       Rajojen rikkomista ja rohkeutta


Innovatiivisuus


●       Arjen innovaatioiden arvostus

●       Uusia ajattelutapoja

●       Jokaisella on oma menestystarinansa


Aurinkoisia talvipäiviä!
Jaana Koskinen

puheenjohtaja

jaana.koskinen@ajantieto.fi, puh. 040 569 3500

2. JÄSENASIAT

Tehdään Yrittäjänaisista vielä näkyvämpi ja vaikuttavampi järjestö, tuo kaverisi mukaan! Hanki kolme täysin uutta jäsentä, ja saat itsellesi 50 euron lahjakortin käytettäväksi valitsemaasi jäsenyritykseen.

 • Uusi jäsen täyttää jäsenhakemuksen ja nimeää sinut lomakkeella suosittelijaksi

 • Kun olet hankkinut kolme uutta jäsentä, ilmoita toimistoon (helena.pitkonen@yrittajanaiset.fi) heidän nimensä. Toimitamme sinulle lahjakortin heti, kun hankkimasi uudet jäsenet ovat maksaneet jäsenmaksunsa.

3. STIPENDIT

Helsingin yrittäjänaisten jäsen voi hakea kulttuuri- tai jatkokoulutusstipendiä Rauha Hasselblattin rahastosta. Hakuaika päättyy 28.2.2019.

Tutustu ehtoihin ja jätä oma hakemuksesi HYN:in sivuilla!

Hakulomake liitteineen toimitetaan määräajassa Helsingin Yrittäjänaiset, Stipendit, Uudenmaankatu 23 A 2, 00120 Helsinki tai sähköisessä muodossa skannattuna ja allekirjoitettuna rahastonhoitaja Soile Viidalle (soile.viita@nelios.fi). Hallitus käsittelee hakemukset kokouksessaan maaliskuussa, jonka jälkeen asiasta tiedotetaan hakijoille ja julkaistaan HYN uutisissa ja jäsenkirjeessä.

4. UUDET JÄSENET

Hallitus hyväksyi kokouksessaan 8.2.2019 uudet jäsenet:


Anne Mustala, Easy-Life, https://www.easylife.eu/

Hannele Oksanen, Evelace, https://www.evelace.fi/

Jasmin Sihvo, Protikki, http://www.protikki.fi/


Tervetuloa joukkoomme, toivottavasti tapaamme jäsentapahtumissa!


Liitythän myös Facebook-ryhmäämme! Ryhmä on julkinen, mutta vain jäsenet voivat tehdä julkaisuja. Kerro kuulumisia ja mainosta yrityksesi toimintaa!5. TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET

Kirjoittaminen osana liiketoimintaa, OSA 1


Aika: ti 5.3.2019 kello 15.00-18.00

Paikka: Uudenmaankatu 23 A 2

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Kirjoittaminen_osana_liiketoimintaa_0179

Lisätiedot: katarina@slapmedia.com, puh. 040 5584467


KiLu-klubin supersuosittu kirjoittamiskoulutus saa jatkoa! Maaliskuussa teemoina ovat kirjoittaminen osana liiketoimintaa ja oikeakielisyys.


Upea yrittäjävieras Salla Simukka kertoo käytännössä, miten hän on nivonut kirjoittamisen ja liiketoiminnan yhteen ja kuinka hän yrittäjänä varautuu tulevaisuuteen.

Salla Simukan huikea maailmanmenestys kolmiosaisella trillerisarjalla (Punainen kuin veri, Valkea kuin lumi, Musta kuin eebenpuu) innosti häntä perustamaan oman yrityksen. Nyt elämä kulkee uudenlaisia latuja. Aiheitamme ovat: Milloin blogi voi toimia yritystoiminnan tukena? Mitä kirjan kirjoittaminen vaatii ja mitä asioita laajempaa tekstiä suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon? Kirjan tekeminen vie reippaasti aikaa, mutta se voi myös avata yritystoimintaa uusiin suuntiin.


Salla Simukka esiintyy kello 15-16, minkä jälkeen jatkamme oikeakielisyyden käsittelemisestä, joten sitä on tarjolla toiminnan ja huumorinkin avulla. Teemme iltapäivän aikana Kielikellon pikatestejä ja ihmettelemme kielikukkasia yhdessä. Tavoitteena on, että jokaiselle tarttuu jotakin sellaista mukaan, jota voi hyödyntää heti omassa kirjoittamisessaan – esimerkiksi yritysesittelyn kirjoittamisessa omalle verkkosivustolle. Tarjolla on siis  käytännön esimerkki kirjoittamisesta ja liiketoiminnasta ja lisäksi iloista pilkunviilausta kaikille.


Oikeakielisyyskoulutuksesta vastaa kustannustoimittaja ja kirjoittamiskouluttaja Päivi Koivisto. Keskustelemme yhdessä siitä, miten monilla tavoin kirjoittamisen voi liittää osaksi yritystoimintaa ja mietimme aiheita seuraavaan osioon 7.5., jonne lähetetään omia tekstejä Päivin arvioitavaksi.             Yrittäjävieras Salla Simukka

Naistenpäivä to 8.3.2019 - Bisneslounas ystävän kanssa

Aika: to 8.3.2019, klo 12.00 - 13.30

Paikka: Cafe Veranda, Finlandia-talo, Mannerheimintie 13 e


Lounas on omakustanteinen. Keitto 7,40 €, Salaatti 11,90 €, Keitto & Salaatti 13,40 €. Sis. vesi, leipä ja kahvi/tee.

Ei ennakkoilmoittautumista.

 

Mukana myös Suomen Yrittäjänaisten hallituksen puheenjohtaja Tiina Koski.  Samalla voit tutustua Risteys-taidenäyttelyyn.

 

 

Eduskuntavaalipaneeli - varaa jo nyt aika kalenteristasi!

Aika: ma 11.3.2019, klo 18.30 alkaen

Paikka: Huoneisto, Uudenmaankatu 23 A 2

Lisätiedot: Vaikuttajaryhmä / Riitta Hämäläinen-Bister

Varaa aika kalenteristasi, tilaisuudesta tulee myöhemmin kutsu sähköpostitse.

 

Kuva: Bonin, Volker von / Helsingin Kaupunginmuseo

Värikäs František Kupkan näyttely ja tutustuminen Ateneumin johtaja Marja Sakariin

Aika: to 14.3.2019, klo 17.00

Paikka: Ateneum, Kaivokatu 2, 00100 Helsinki

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Frantisek_Kupkan_nayttely_1901

 

Aluksi tuore museonjohtaja, fil. tri. Marja Sakari alustaa meille Ateneumista ja museonjohtajan tehtävästään. Noin klo 17:45 siirrymme opastetulle kierrokselle tutustumaan tsekkiläisen taiteilijan František Kupkan näyttelyyn.

Mukaan mahtuu 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

 

Tapaamme ennen tilaisuuden alkua klo 16:45 Ateneumin museokaupan aulassa, jossa Paula Hjelt-Putilin vastaanottaa ryhmämme. Sitä ennen jokainen hankkii itselleen sisäänpääsytarran joko museokortilla tai maksamalla sisäänpääsymaksun 15 €. Tapaamistamme ennen on syytä viedä ulkovaatteet vaatesäilytykseen.

 

František Kupka (1871–1957) tunnetaan abstraktin taiteen pioneerina. Pariisissa uransa tehneen taidemaalarin retrospektiivin kautta voi tutustua länsimaisen taiteen historiaan: monivaiheisiin muutoksiin perinteisistä muotokuvista kohti abstraktia ilmaisua. Kupkan taidetta on kuvailtu ”moderniksi värien runoudeksi”. Kansainvälinen suurnäyttely kattaa taiteilijan koko uran 1890-luvulta 1950-luvulle.

 

Inspiroiva Instagram -somekoulutus

Aika: ti 19.3.2019 kello 18-20 (iltapala 17.30)
Paikka: Uudenmaankatu 23 A 2
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/hyn-instagram

Hinta: 12,5 €


Onko unelma-asiakkaasi yksi Instagramin miljardista kuukausittaisesta käyttäjästä? Todennäköisesti. Instagram on visuaalinen alusta, joka tarjoaa mahdollisuuden tulla nähdyksi ja myydä omaa osaamistaan. Kuinka se tehdään? Inspiroiva Instagram -illan aikana saat vinkit merkityksellisen ja strategisen sisällön luomiseen ja opit lisää somesta.


Koulutus on suunnattu yrittäjille, jotka hallitsevat Instagramin perustoiminnot ja ovat tehneet julkaisuja. Olet tervetullut mukaan myös silloin, jos haluat tuumailla omaa IG-presenssiäsi.


Nani Härkönen Kuva: Laura Kallahti

Tehokas tekstipaja, OSA 2

Aika: ti 7.5.2019 kello 15-18

Paikka: Uudenmaankatu 23 A 2

Ilmoittautuminen: Lähetä 3-5 sivua tekstiä Päivi Koivistolle (pakoivis@gmail.com) 23.4. mennessä

Lisätiedot: katarina@slapmedia.com, puh. 040 5584467


Lämpimän vastaanoton saanut tekstipaja jatkuu toukokuussa. Nyt on mahdollisuus laittaa itsensä likoon uudestaan! Mukaan ovat tervetulleita niin syksyllä 2018 mukana olleet kuin kaikki muutkin.


Osallistumisohjeet:


 • Lähetä Päivi Koivistolle 3-5 liuskaa tekstiä 23.4. mennessä.

 • Teksti voi olla yritysesittely, myyntiteksti, asiakaskirje, blogi, kirjaehdotus kustantajille tai kaunokirjallista tekstiä.

 • Jos lähetät kaunokirjallista tekstiä, lähetä 5-10 liuskaa, jotta tekstin tyyli käy paremmin ilmi

 • Voit lähettää mitä tahansa kirjoittamaasi itsellesi ajankohtaista tekstiä; kaikki tekstilajit käyvät.

Päivi Koivisto kommentoi tekstejä yhteisesti koulutustilaisuudessa ja lisäksi henkilökohtaisesti sähköpostilla. Edellisessä koulutuksessa teksteihin tuli hyviä parannusehdotuksia myös muilta osallistujilta.


Merkitse molemmat kirjoittamiskoulutukset kalenteriisi ja tule mukaan! Lisää tietoa lähempänä koulutuksia. Koulutukset ovat yhdistyksen kaikille avointa KiLu-toimintaa eli kirjoittamis- ja lukemisintoa edistävää toimintaa. Tervetuloa!


6. AMMATILLINEN KELAN KIILA-KUNTOUTUS YRITTÄJILLE


Kuva Aslak-kuntoutuksen jumpasta, (vas.) Tuula Maunula, vierailijana Seija Estlander ja Sari Hietala


KIILA-kuntoutus voi olla sinulle sopivaa kuntoutusta, jos toimit yrittäjänä ja sairaus vaikeuttaa työskentelyäsi. Olet jo saanut apua työterveyshuollosta ja työpaikalta, mutta se ei tunnu riittävän ja tarvitset asiantuntija-apua ammatillisiin ja työhyvinvointiin liittyviin asioihin sekä terveyteen ja elämänhallintaan.


Kuntoutus tulee aloittaa riittävän varhain, jotta työssä jatkaminen voidaan turvata. KIILA-kuntoutus toteutetaan yhteistyössä työterveyshuoltosi ja työpaikkasi kanssa. Yhteistyö työterveyshuollon ja työpaikan välillä on välttämätöntä työkyvyn ylläpitämiseksi tai palauttamiseksi. Voit hakeutua KIILA-kuntoutukseen, vaikkei sinulle olisi järjestetty työterveyshuoltoa. Voit saada suosituksen KIILA-kuntoutukseen myös perusterveydenhuollosta tai yksityislääkäriltä.


Kurssin toteuttaa Petrea kuntoutus, Holiday Club Caribia

Kuntoutusmuoto on KIILA-kuntoutus, suomenkielinen


Kurssille hakeminen (tälle yrittäjistä koostuvalle kurssille enää muutama paikka vapaana, hae heti!)

Toimita kuntoutushakemus (KU101), ammatillinen selvityslomalomake  ja B-lääkärinlausunto Kelaan.


Kelan yhteyshenkilöt:

Aila Niskanen , Puh. 020 692235

Minna Rantanen , Puh. 020 692235


Kuntoutujan jaksot

Kokonaispituus yhteensä 18 vuorokautta

Kurssipaikka: Petrean toimipiste, Holiday Club Caribia

11.03.2019 - 05.04.2019 avomuotoinen yksilöjakso 1 vuorokautta

11.03.2019 - 05.04.2019 käyntikerta, asiantuntija 1 käyntikertaa

08.04.2019 - 03.04.2020 käyntikerta, yksilö 2 käyntikertaa

08.04.2019 - 12.04.2019 avomuotoinen jakso 5 vuorokautta

02.09.2019 - 04.09.2019 avomuotoinen jakso 3 vuorokautta

23.03.2020 - 27.03.2020 avomuotoinen jakso 5 vuorokautta

06.04.2020 - 22.05.2020 käyntikerta, yksilö 1 käyntikertaa


Lisätietoja: Ammatillinen KIILA-kuntoutus työssä oleville


7. UUSIA JÄSENETUJA - SOKOS HOTELS

Majoitusetu - Hotelli Albert, Albertinkatu 30, 00120 Helsinki.

Majoitus on 9 % päivähintaa edullisempi. Albertin etu on tarkoitettu Helsingin Yrittäjänaisille ja huoneistomme asiakkaille. Jäsenemme voivat käyttää samaa yritystunnusta koko Suomen Sokos Hotelleissa. Tällöin alennus on noin 5 %. Helsingin Yrittäjänaiset ry yritystunnus on 34802909. Varaukset tulee tehdä netissä www.sokoshotels.fi-sivustolta.

Ateriaetu - Ravintola Albert, Albertinkatu 20, 00120 Helsinki. Lounaan etuhinta jäsenille 9,70 eur (kotiruokabuffet, norm. noin 10,80 eur). Mainitse Helsingin Yrittäjänaiset.


8. HUONEISTO (Uudenmaankatu 23 A 2)

Järjestätkö asiakastapahtuman, kokouksen,  seminaarin tai sukujuhlat? Vuokraa Sali noin 50 henkilön tapahtumiin ja pienemmät neuvottelutilat Rauha tai Olga, kun tarvitset tilaa 10 - 20 hengelle tai vaikka lyhytaikaiseen käyttöön. Tilat sopivat mainiosti esim.  1 - 3 tunniksi - pyydä tarjousta!


Huoneistohoitajamme on yhdistyksen jäsen Anna-Liisa Uskali, LKV. Anna-Liisan tavoitat numerosta 050 559 6888 ja sähköpostitse vuokrausasioissa helsinkihuoneisto@yrittajanaiset.fi.

Muistathan jäsenedun -10 % vuokraushinnoista!

Lisätiedot huoneistosta sekä vuokrahinnasto


9. SENIORIT


Seniorit tapaavat kerran kuukaudessa huoneistolla (Uudenmaankatu 23 A 2), pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäinen maanantai. Seuraava tapaaminen on maanantaina 25.2.2019. Lisätietoja ja ilmoittautumiset senioreiden vetäjä Marjatta Koppiselle, puh. 0400 893 311. Tervetuloa mukaan toimintaan!                                              

10. MUUT ASIAT


Olethan Helsingin Yrittäjänaisten Facebook-ryhmän jäsen? Liity mukaan ja saat näkyvyyttä yrityksellesi.   

Membook on Suomen Yrittäjänaisten ylläpitämä jäsenrekisteri, josta pääset maksamaan jäsenmaksun ja saat yrityksesi tietoja näkyviin HYN-kotisivuille.


Löydätkö  yrityksesi Helsingin Yrittäjänaisten Markkinapaikasta? Tsekkaa tästä linkistä.


Mitä tehdä, jos tiedot eivät löydy?

 • Kirjaudu Membookiin sähköpostiosoitteellasi ja salasanalla (pyydä uusi, jos olet unohtanut salasanasi)

 • Valitse Yhteisöksi Helsingin Yrittäjänaiset

 • Valitse Jäsentiedot

 • Valitse Lisätiedot

 • Valitse Saako tiedot julkaista markkinapaikalla? (Rasti ruutuun!)


Palautetta tai kehittämisideoita jäsenviestintään? Teknisiä ongelmia? 

Ole yhteydessä helsinki@yrittajanaiset.fi !


Seuraava jäsentiedote ilmestyy 15.3.2019.

Ostetaan toistemme palveluita ja tuotteita!

 
21.11.2019Marraskuun jäsenkirje 10/19
19.11.2019Helsingin Yrittäjänaiset ry:n uusi hallitus
24.10.2019 20:00Vuoden 2019 Helsingin Yrittäjänaiseksi
06.10.2019Liekeissä
24.09.2019Jäsenkirje 8
23.08.2019Jäsenkirje 7
14.06.2019Jäsenkirje 6
14.05.2019Jäsenkirje 5
23.04.2019Jäsenkirje 4
25.03.2019Jäsenkirje 3
28.02.2019Jäsenkirje 2/2019
18.01.2019Jäsenkirje 1/2019
19.12.2018Jäsenkirje 12/2018
23.11.2018Hallitus 2019 valittu
25.10.2018Vuoden 2018 Helsingin Yrittäjänaiseksi valittu Marjo Wilska
30.09.2018Mahtavia uutisia Kuopion liittokokouksesta
05.09.2018Hyvää Yrittäjänpäivää
14.08.2018Hae kulttuuri- tai jatkokoulutus stipendiä
11.08.2018Liity yrittäjänaisiin!
17.04.2018Kutsu kevätkokoukseen
22.03.2018Helsingin Yrittäjänaiset ry:n kevät stipendit
12.03.2018Lehdistötiedote 8.3. Tarinallinen historiikki
27.02.2018Tarinoita vahvoista naisista - Helsingin Yrittäjänaisten taival 1947-2017
14.01.2018Uusi huoneistohoitajamme on
15.12.2017Vuoden 2017 Helsingin Yrittäjänaiseksi on valittu Seija Lukkala
14.11.2017Rauha Hasselbalttin rahastosta myönnetyt stipendit 2017
03.11.2017Pitkäaikainen jäsenemme on poissa
03.11.2017Suomen Yrittäjänaisten ansiomerkki - Onnittelut!
01.11.2017Henrietta Kvist: JÄNNITTI, KUN SANOIN ETTÄ "OLEN YRITTÄJÄ"
27.10.2017Uusi podcast! WOW! Kuuntele!
23.10.2017Jaana Koskinen - ERILAISUUS SYNNYTTÄÄ LUOVUUTTA
19.10.2017Uusi hallitus vuodelle 2018
16.10.2017Airi Salmisalo "VUONNA 1967 MENIN ERÄÄSEEN YRITTÄJÄTILAISUUTEEN, JA SE OLI HYVÄ PÄÄTÖS!"
09.10.2017Päivi Peltomaa: "TÄÄLLÄ ON HENGENHEIMOLAISIA, YRITTÄJYYS KUN VAATII HIEMAN HULLUUTTA EHKÄ PROPELLIPÄÄTÄKIN"
02.10.2017Pia Lemmetty: "EDUNVALVONTA ONNISTUU YHTEEN HIILEEN PUHALTAMALLA"
29.09.2017Paula Hjelt-Putilin - Hallituksen jäseneksi - Miksi?
29.09.2017Seija Estlander - Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtajaksi.
26.09.2017150 euron tuki liittokokouspäiville
25.09.2017Jäsenkirje 9/2017
25.09.2017Seija Lukkala: "TSEMPPAAMME EDELLEEN TOISIAMME"
18.09.2017Aira Samulin - YRITTÄJÄNÄ KAHDEKSALLA VUOSIKYMMENELLÄ
12.09.2017Nora Ojanperä: "TUOLLAISEEN YHDISTYKSEEN EN KYLLÄ KOSKAAN LIITY"
04.09.2017Marjatta Koppinen: "YRITYSTEN NIMISTÄ VAIN KUISKUTELTIIN"
28.08.2017Milli Lahtinen - "Varokaa, mulla on loistava idea!"
18.05.2017Oletko sinä kenties vuoden yrittäjänainen 2017?
16.03.2017Vuokrataan työhuone
16.02.2017150 euron tuki yrittäjänaispäiville!
04.11.2016Syyskokous valitsi hallituksen vuodelle 2017
28.10.2016Vuoden 2016 Helsingin Yrittäjänaiseksi valittu Marita Koskinen
06.09.2016Hae liittokokouspäiville tukea!
08.08.2016Hae kulttuuri- tai jatkokoulutus stipendiä
04.04.2016Helsingin yrittäjänaisten jäsen - näin haet tukea!
18.03.2016Liity jäseneksi nyt - tukea tiedossa!
02.02.2016Miksi kannattaa liittyä Helsingin Yrittäjänaisiin?
25.01.2016Hallitus jakoi työtehtävät
25.01.2016Helsingin Yrittäjänaiset tukee jäseniään stipendillä
22.01.2016Stipendien hakuaikaa poikkeuksellisesti jatkettu
23.11.2015Syyskokous - uusi hallitus
23.10.2015Vuoden 2015 Helsingin Yrittäjänainen
26.03.2015Aira Suvio-Samulin kunniajäseneksi