Jäsenkirje | joulukuu 2022

21.12.2022

Helsingin Yrittäjänaiset (HYN)

Jäsenkirje 12 | joulukuu 2022

Mitä tapahtuikaan vuonna 2022?


Ystävänpäivän kävely 13.2.2022. aloitti Hynin upeat tapahtumat. Vaikka kylmä tuuli puhalsi ja tuiskutti lunta, me käveltiin Hietsusta Café Regattaan kahdentoista naisen voimin ja mietittiin annettua tehtävää: “mikä tekee minut onnelliseksi”?
Onnelliseksi tekee yrittäjän vastuu, vapaus ja valta omasta itsestä ja tekemisestä. 

Nuotion ääressä puhuttiin kaikkea muutakin. Milli Lahtinen kertoi pelkäävänsä, koska hänen lapsenlapsensa lentää Venäjän yli, mennessään kisaamaan Budapestiin. Me muut ihmeteltiin, mitä pelättävää siinä on. 

Helmikuun 24.2. jälkeen uutisia on hallinnut Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan.
Kuka olisikaan uskonut, kuinka nopeasti Eurooppa yhtenäistyi ja tuomitsi Venäjän hyökkäyssodan. Elämme historiallisia aikoja ja niistä tullaan muistamaan Suomen Natoon hakeutuminen. Saamme olla ylpeitä eurooppalaisesta perheestämme ja Suomen rohkeista johtajista. Tehdään kaikkemme, että ukrainalaiset selviävät talvesta. Annetaan keräyksiin rahaa, tavaraa ja otetaan vastaan sotaa pakoon tänne saapuvia.


Hyn 75-vuotta

hyn_kansi1.png

Kuvissa vasemmalta: Sarianne Reinikkala, Ulrika Larpes, Juhana Vartiainen, Katja Rajala, Mirja Ulmanen, Päivi Peltomaa ja Hanna Rosenberg.

Me juhlittiin Kiltakellarissa vauhdikkaasti Hyn 75 vuotista taivalta. Juhlissa palkittiin vuoden 2022 helsinkiläinen yrittäjä Päivi Peltomaa (https://www.lymfahoito.fi/) ja ansioituneita jäseniä.  Päivi Peltomaan yritys on Lymfa – ja Sairaanhoitopalvelu Päivi Peltomaa ja hänen hoitolansa on sertifioitu LymphaTouch -klinikka.
Saimme kuulla Juhana Vartiaisen puhetta, jossa hän kehotti meitä yrittäjänaisia pitämään ääntä itsestämme. Katja Rajala Suomen Yrittäjänaisten uusi puheenjohtaja piti hyvän puheen, jossa kiitti erityisesti Päivi Peltomaata ja hänen pioneeri työtään Sotealan yrittäjänä. Oli hienot juhlat.

Katjan ohjeet yrittäjille: Elämä kantaa. Siihen kun jaksaa uskoa – tulee sitten sotaa tai sairautta – niin elämä jatkuu. Lue koko juttu alla olevasta linkistä. https://www.yrittajanaiset.fi/katja-tekee-eika-eparoi/?fbclid=IwAR0O_yJZc7OSw6PaveOA930KjITo2vJYAgKrYPYAuGKszQAmdQ7GlGCBo5g


 

Vuoden Vaikuttajapäivät

Aktivoivat meitä huoneistolle, jossa saimme tutustua toisiimme ja tehdä ihmistaideteoksia Minna Kivelän johdolla, oppia stressinhallintaa, reelsien tekoa ja kuulla insipiroivia yrittäjätarinoita vohvelibisneksestä ja Kuningatar- valokuvauksesta ja paljosta muusta. 

Kuvassa: Eira Hovi, Marke kaikkonen ja “taidekriitikot”

ihmistaideteos.jpg


 

Juhlamatka 

caribia.jpg

Karibian lämpöön oli antoisa; täynnä kokemista ja näkemistä – niin Guadeloupilla kuin Martiniquellakin. Myös uusia oppeja tuli kotiin vietäväksi: mm. matkailu- ja elämysmarkkinointi karibialais-ranskalaiseen tapaan, karibian ruokakulttuurin eri muodot, luonnon ja kansallispuiston monimuotoisuus, kaakaon viljelyn ja tekemisen salat.


 Syyskokous 29.11. 

Kuvassa: äänimaljan kanssa: Eira Hovi, Kaisa Tipuri ja Salme Helander

Syyskokouksessa hyväksyttiin budjetti, toimintasuunnitelma ja päästiin äänestämään hallitukseen uusia jäseniä.

Vuoden 2023 hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Ulrika Larpes, uusia hallituksen jäseniä on kolme. Tervetuloa Minja Wahlsten, Lizuri Oy (https://www.lizuri.com/) Marja Nousiainen, Future Marja (https://www.marjanousiainen.com/) ja Maria Rissanen, Freesi Living Oy (www.freesiliving.fi). Lisäksi valittiin Marke Kaikkonen (https://www.markekoo.com/) uudelle 2-vuotiskaudelle. Hallituksessa jatkavat Riitta Ahonen, Mirja Ulmanen, Hanna Rosenberg ja Tuula Maunula.  
Tapahtumia ja upeita kohtaamisia oli Hyn vuodessa 2022 paljon. Voit muistella niitä ja katsoa kuvakoosteita www.helsinginyrittajanaiset.fi/4 sivun ala laidasta.


Olemme saaneet uusia jäseniä ja lisää haetaan!

Nyt meitä on 309 eli lisäystä 39 vuoden alusta. Kiitos kaikille Hyniä suositelleille ja jäseniä hankkineille. Uusi vuosi aloitetaan jäsenhankintakilpailulla. Nyt 

kannattaa houkutella omat yrittäjäystävät jäseniksi. 

Haaste!!! Hyn oma jäsenhankintakilpailu 1.12.2022 - 30.4.2023. 

Viisi eniten uusia jäseniä hankkinutta palkitaan vapaalipulla yhdistyksen teatteri- tai konserttitapahtumaan vuonna 2023. 

Huom! Älä jätä jäsenyyttäsi, vaikka lopettaisit yritystoiminnan. Meillä on mukavaa yhdessä ja on tärkeää jakaa kokemuksia yrittämisestä ja panostaa yrittäjänaisten edunvalvontaan.

Tervetuloa mukaan uudet jäsenet:

Sofia Björkroth, Sola Media, mainonta, markkinointi ja viestintä

Irina Havinmaa, Avelida Oy, kauneus, terveys- ja hoiva-ala

Satu Kervinen, Tiia Kotamaa tmi, taide ja kulttuuri, palvelut

Maria Silvast, ABL Laatat, kauppa

Jaana Varkki-Terho, Muotikuu Oy, kauppa, matkailu- ja ravitsemusala, sisustaminen,

lifestyle


Toimintasuunnitelma vuodelle 2023.  

Tavoitteena on järjestää kahdesta kolmeen eduskuntakäyntiä ja aktivoida  yhteyttä kuntapäättäjiin,  kuusi Vaikuttajapäivää, neljä teatteri-, ooppera-, konsertti-, tai muita vastaavia kulttuuriesityksiä, yksi opastettu museokäynti, kaksi kulttuurikävelyä, opintomatka Eurooppaan, korkeatasoinen koulutus, hyvinvointipäivä(t) ja joulujuhla. Huomioimme erityisesti 24.10. yrittäjänaisten päivän. Aktivoimme jäsenistöä osallistumaan Suomen Yrittäjänaiset ry:n liittokokoukseen ja tapahtumaan. Samassa yhteydessä mahdollisesti pidetään oma tapahtuma. Liittokokous siis 29.- 30.9.2023 Levillä. Osallistumista tuetaan testamenttivaroista kuten aiempina vuosina.
Ja jos osallistut tapahtumiin, niin takaamme, että tankkaat itseesi iloa, energiaa ja osaamista! 


Eduskuntavaalit huhtikuussa

Löytyykö yrittäjyyttä arvostavaa edustajaa, jolla olisi sydän paikallaan? Jos juuri Sinä haluat ehdokkaaksi, kerro kuinka voimme auttaa? Täällä on tietoa vaaleista https://vaalit.fi/aikataulut 


Etätyöpäivä 25.1.2022

Kokeilemme etätyöpäivää huoneistolla keskiviikkona 25.1.2022. Huoneistolla ovet ovat avoinna kello 9:00  - 16:00. Jäsenen etätyöhinta koko päivästä on 35€. Tervetuloa etäilemään Uudenmaankadulle. Keitä vaikka kahvit itsellesi ja ota omat eväät jääkaappiin, niin päiväsi sujuu mukavammin. Huoneistolla on wifi, jolla etätyöskentely sujuu. 

Ilmoittaudu tästä https://www.lyyti.in/Etatyopaiva_1698 


Laurea ja EU

- vahvistaa Uudenmaan pk-yritysten kiertotalousvalmiuksia. Yritysbrunssi aiheesta 26.1. klo 10-11.30 Laurean Kiertotalous Living Labissa Leppävaarassa.
Lue lisää ja osallistu koulutukseen https://cego.fi/.


Hei yrittäjä, kehitä yritystäsi ja  itseäsi, hae stipendiä! 

Kannustamme hakemaan Hyn stipendiä, jolla voi hankkia kilpailuetua omaan liiketoimintaan. Tarkemmat stipendien hakuohjeet löydät täältä, sivulla myös, kuinka  stipendien maksatus hoidetaan.


Huoneisto on meidän kotipesä! 

Kiitos uusista vuokraajista ja suositteluista. Saimme vuoden aikana käännettyä vuokraustoiminnan positiiviseksi tulovirraksi ja jatkamme vuoden 2023 alusta uusitulla jäseniä suosivalla hinnoittelulla.

Huoneisto sopii hyvin yritystapahtumien järjestämiseen tai perhejuhlien pitopaikaksi. Alensimme jäsenhintoja ja nostimme vastaavasti ulosmyynti hintojamme kilpailukykyiseksi. Voit tutustua niihin linkistä https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/7 

 

Jäsenenä saat entistäkin edullisemmat vuokraushinnat 1.1.2023 alkaen
(suluissa vuoden 2022 jäsenhinta): 

 

 9-16 päivä (7 h) jäsenhinta 250 € (ennen 295,-)

17-21 ilta (4 h) jäsenhinta 250 € (ennen 250,-)

 9-21 koko päivä (12 h) jäsenhinta 350 € (ennen 460,-)


 

Jäsenmaksut


Jäsenmaksut nousevat 5 € vuonna 2023.  


 

HYN jäsenetuihin voit tutustua linkistä  https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/14 ja

Suomen Yrittäjänaisten jäsenetuihin: https://www.yrittajanaiset.fi/jasenelle-tarkeita-linkkeja  


Vinkki! Kannattaa liittyä HYN (= Helsingin Yrittäjänaiset ry)  jäsenten suljettuun Facebook-keskusteluryhmään. Kerro yrityksestäsi ja osallistu ryhmän keskusteluihin verkostoidu rautaisten yrittäjänaisten kanssa.  Ota myös HYN Insta seurantaan.


 

Jäsentiedot

Jäsentietoihin pääset mobiililla (lataa sovelluskaupasta Membook-appi) myös nettiversio toimii eli pöytäkoneella ja läppärilläkin onnistuu! 

Membook on Suomen Yrittäjänaisten ylläpitämä jäsenrekisteri, josta pääset maksamaan jäsenmaksun, lukemaan lähettämämme jäsenkirjeet ja tiedotteet ja näet  jäsenetuja.  Muista rekisteröityä ja antaa membookille luvan näyttää yrityksesi tietoja yhdistyksemme verkkosivuilla (katso alta kohta 5).

Löydätkö yrityksesi Helsingin Yrittäjänaisten Markkinapaikasta? Tsekkaa tästä linkistä.

Mitä tehdä, jos tiedot eivät löydy?
1. Kirjaudu Membookiin sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi.
(Pyydä uusi, jos salasana on unohtunut)
2. Valitse Yhteisöksi Helsingin Yrittäjänaiset
3. Valitse Jäsentiedot
4. Valitse Lisätiedot
5. Valitse Saako tiedot julkaista markkinapaikalla? (Rasti ruutuun!)

Jos olet vakaasti harkinnut päättää jäsenyytesi Helsingin Yrittäjänaiset r.y.ssä, ilmoita siitä sähköpostilla os. toimisto@yrittajanaiset.fi . Laskun maksamatta jättäminen ei ole eroilmoitus.

Seniorit 

 

Seniorit järjestävät tapaamisia säännöllisesti huoneistolla. Seuraava tapaaminen on huoneistolla 23.1. kello 10 -16. Senioreita vetää vuonna 2023 Kirsti Barannik puh. +358 505 216 011.  Tervetuloa!


Joulunpyhinä lepää ja inspiroidu

Katsottavanasi on vielä Suomen Yrittäjänaisten aineistopankista paljon upeita koulutuksia kuten: Videot markkinoinnissa (2 h) Maarit Fellmanin workshoppi:
In Shot videoeditointi. Pyydä kirjautumisohjeet spostista helsinki@yrittajanaiset.fi


 

Kiitos kuluneesta vuodesta. 

Rauhallista Joulua Sinulle


toivottaa: Ulrika, Mirja, Riitta, Kirsti, Tarja, Marke, Hanna ja Tuula 

 
24.01.2023Yrittäjänaisten edunvalvontaa eduskunnassa
21.12.2022Jäsenkirje | joulukuu 2022
30.10.2022Vuoden Helsingin Yrittäjänainen
18.10.2022Jäsenkirje 10 | lokakuu 2022
20.09.2022Jäsenkirje | syyskuu 2022
30.08.2022Jäsenkirje 7 | elokuu 2022
30.06.2022Jäsenkirje 6 | kesäkuu 2022
14.05.2022Jäsenkirje 5 | toukokuu 2022
26.04.2022Kevätkokous referaatti
15.04.2022Jäsenkirje 4 | huhtikuu 2022

Siirry arkistoon »