Jäsenkirje 7 | elokuu 2022

30.08.2022

https://www.helsinginyritajanaiset.fihttps://www.instagram.com/helsinginyrittajanaiset/ , https://www.facebook.com/helsinginyrittajanaiset 

Helsingin Yrittäjänaiset (HYN)

Jäsenkirje 7 | elokuu 2022

 1. Tapahtumat ja koulutukset

 2. Kenestä vuoden 2022 Helsingin Yrittäjänainen?

 3. Stipendit jaettu ja uusi haku käynnissä 

 4. Perhejuhlat tai tuotelanseeraus, vuokraa Sali jäsenhintaan!

 5. Tervetuloa uudet jäsenet

 6. Seniorit

 7. Jäsenkysely

Tulethan mukaan yhdessä juhlimaan meitä!

Tätä kirjoittaessani siihen on aikaa enää 59 päivää ja 17 tuntia. Mihin? No, siihen päivään ja siihen hetkeen, kun Helsingin Yrittäjänaiset juhlii peräti 75 vuotta kestänyttä toimintaansa! 

Tervetuloa lauantaina 29.10. nauttimaan Suomen parhaasta livemusiikista ja Mad Cook Show -koomikon Eeva Vekki juonnosta! Tunnelmallisessa Kiltakellarissa nautimme myös upeasta herkkuillallisesta ja monesta muusta iloisesta ja juhlavastakin ohjelmasta.
Ota mukaan puolisosi tai ystäväsi ja Ilmoittaudu mukaan HYN 75-juhlaan nyt.

Kello 17 aukeaa tunnelmallisen Kiltakellarin baari, jossa halukkaat valokuvataan.

Kunniavieraamme ja illan juhlapuhuja on Helsingin pormestari Juhana Vartiainen. Svengaava Yrittäjämiehet -bändimme koostuu Suomen eturivin kokeneista muusikoista: Juha Kuoppala (Tehosekoitin, Saimaa ja Saana and the Missioners) & Jarkko Rantanen (Jiri Nikkinen and The Beatles Tribute) & Julius Heikkilä (jazz-kokoonpanot). 

Eiku korkkarit kattoon ja parketille! 

Ohjelmassa on yllätyksiä, mentalismia ja mielenkiintoisia tarinoita menneiltä vuosilta huumorilla höystettynä. 

Jäsenhinta 75 € ja avec hinta 89 €. Sisältää korkeatasoisen ohjelman, alkumaljan, kolmen ruokalajin illallisen ja parhaan mahdollisen seuran. 

Osta lippusi nyt, niin varmistat paikkasi itsellesi ja avecille, vuoden juhlassa!

Ilmoittaudu tästä: https://www.lyyti.in/HELSINGIN_YRITTAJANAISTEN_75VUOTISJUHLA_7509  

Sydämellisesti tervetuloa vuoden odotetuimpaan juhlaan!  

        Ulrika Larpes, Helsingin Yrittäjänaiset ry, puheenjohtaja

1. Tapahtumat ja koulutukset

TI 6.9.
Vaikuttajapäivä

Tervetuloa Helsingin Yrittäjänaisten Vaikuttajapäivään!  Päivän tarkoituksena on mahdollistaa vapaamuotoinen kohtaaminen yrittäjäkollegoiden kesken, saada koulutusta mieltä askarruttaviin kysymyksiin  sekä kuulla jäsenistön yrittäjätarinoita. 

Ovet ovat avoimina kaikille kello 14  - 16.30,  tule etätyöskentelemään tai kahvittelemaan
Uudenmaankatu 23 A 2. Iltaohjelma alkaa 17.15 jäsenille ja heidän yrittäjäystävilleen. 

Vaikuttajapäivän 6.9. ohjelma

14-16.30 Avoimet ovet 

17.30 Yrittäjätarina

18.00  Koulutus Facebook: Sari Rinne. Markkinoimalla kasvatat myyntiä.
Aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

21.00  Siivous ja ovet säppiin

Kouluttajamme Sari Rinne, graafinen suunnittelu, on mainonnan FB-tapahtumien tekijä. Hieno esimerkki yrittäjästä, joka on lähtenyt aina uusimpaan tekniikkaan innolla mukaan. Sari on yhdistänyt kymmenien vuosien ammattitaidon ja nykytekniikan, some on hänen mielestä parhautta markkinoinnissa.

Tule kuulemaan Sarin FB-vinkkejä: Kuinka luot onnistuneen Facebook-tapahtumakutsun yrityksellesi, miten rakennat Facen kohdennetun mainoksen niin että se tavoittaa oikeat ihmiset.

Miten kohdennettu markkinointi pienellä rahalla, tavoittaa myös ne ihmiset, jotka eivät edes tienneet olevansa kiinnostuneita palvelustasi tai tapahtumastasi? Miten pääset asiakkaasi seinälle, vaikka hän ei olisi koskaan edes ajatellut tulevan tapahtumasi koskettavan häntä?

Face muuttuu jatkuvasti, kukaan meistä ei tiedä, mikä olisi 100% oikein tehty. Tänään tehty tapahtumakutsu voi olla jo huomenna vanhanaikainen, mutta ihan jokainen tehty päivitys lisää tietoa. Käydään Facen -hyödyt keskustelu, sillä Saria kiinnostaa myös muiden tieto ja kokemukset ja lisäksi #yhdessäolemmeenemmän!

Vapaamuotoisia kohtaamisia – luodaan yhdessä uutta yrittäjänaisten vaikuttajakulttuuria
Tervetuloa vaikuttumaan ja vaikuttamaan!


to 15.9.
Kummituksia ja kulttuurihistoriaa Kruununhaassa
-opastettu kävelykierros

Helsingin Yrittäjänaiset tarjoaa kulttuurikävelyretken Kruunuhakaan. Lähtö Senaatintorilta 15.9. kello17.30 , Aleksanteri II patsaan edestä.

Tutustumme Helsingin vanhimpien osien kiehtovaan historiaan ja koskettaviin ihmiskohtaloihin värikkäiden kummitustarinoiden kautta.


Parituntisella kävelykierroksella kuljetaan menneen maailman muistoja huokuvan ja salaisuuksia huokailevan Kruununhaan paraatipaikoilta syrjäisille pihoille ja varjoisiin puistikoihin. Tutuiksi tulevat niin upeat merkkirakennukset Valtioneuvoston linnasta Svenska Klubbeniin ja Ritarihuoneesta Ruiskumestarin taloon kuin niissä vaeltelevat levottomat henget tarinoineen.

Tämä kummituskierros ei mässäile veriteoilla tai muilla inhimillisillä tragedioilla. Menneiden aikojen todellisista ihmisistä kerrotaan levottomienkin sielujen muistoa kunnioittaen.

Oppaanamme toimii Hyn jäsen Mari Anthoni

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä: https://www.lyyti.in/Kummituksia_ja_kulttuurihistoriaa_Kruununhaassa_4979 ...

Extraa!! Jäsenemme Jaana Ehrnrooth tarjoaa lasillisen kuohuvaa kierroksen lopuksi liikkeessään  Jean Vernet,  Mariankatu 20. 

Sydämellisesti tervetuloa!


pe 23.-25.9.2022

Yrittäjänaispäivät Iisalmessa 

Vietämme valtakunnallisia Yrittäjänaispäiviä syyskuussa Iisalmessa. Aloitamme perjantaina järjestöpäivällä ja liittokokouksella.

Kokouksessa päätetään tärkeistä yhteisistä asioista ja valitaan Yrittäjänaisille uusi puheenjohtaja sekä hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Lauantaina on Iisalmen ihmeidentekijöiden järjestämä seminaari. Luvassa asiapuheenvuorojen lisäksi riemukasta ja kuplivaa yhdessäoloa. Lauantain päättää iltajuhla, jonka aikana julkistetaan vuoden yhdistysaktiivi sekä yhdistys ja vuoden 2022 valtakunnallinen Yrittäjänainen.

Helsingin Yrittäjänaiset ry tukee mukaan lähtijöitä 200 €. Säilytä kuitit ja hae linkistä:

liittokokoukseen osallistumiseen tukea maksatushakemus

Lauantai-illan huumasta huolehtii STIG, joten mahtavat bileet tiedossa!

Laita jo nyt päivät ylös kalenteriisi! Alla alustava ohjelma, jotta voit jo varata matkaliput ja yöpymisen. Nähdään Iisalmessa!
Matkustaminen Iisalmeen

Varaa hotellihuone
Tarkempi ohjelma löytyy tästä https://www.yrittajanaiset.fi/yrittajanaispaivat/

Nähdäänkö Iisalmessa?


 


10.–21.11.2022

Juhlamatka Guadeloupe & Martinique

Guadeloupe & Martinique – Ranskan Karibia 13 vrk 10.11.–21.11.2022
Guadeloupe ja Martinique Karibialla ovat Ranskan merentakaisia departementteja ja siten osa EU:ta. Upeista rannoistaan tunnetut saaret ovat säilyttäneet vahvan ranskalaisen luonteensa: tyylikkäissä boutique-hotelleissa ja tasokkaissa bistroissa ja ravintoloissa yhdistyvät ranskalainen ruokakulttuuri ja afrokaribialainen rentous.

Lue lisää ja lmoittaudu mukaan!
https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/juhlamatka-ranskan-karibialle  


Ajankohtaisista aiheista syyskuun webinaarit, osallistu ja opiskele!

Jenny ja Antti Wihurin rahasto tukee Yrittäjänaisia koulutuksen järjestämisessä.
Suomen Yrittäjänaisten syyskuun Webinaareja:

 • 30.8. kello 9-10 YEL-uudistus, Janne Makkula

 • 9.9. kello 10 -12 Tuottava verkkokurssi, kouluttaja Iida Soininen 

 • 20.9. Verkkokaupalla lisää myyntiä, kouluttaja Markus Lehtinen 

 • 29.9. kello 14 - 16  Suunnittele talouttasi, kouluttaja Sari Jokinen

  Lisätietoa ja ilmoittautumiset https://www.yrittajanaiset.fi/koulutukset/


Verkko-opiskele kiertotaloutta

Laurean ammattikorkeakoulussa on kiertotaloushanke, Circular economy goes east and west (CEGO), joka on Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama ja jonka tavoitteena on tukea pk-yrittäjien kiertotalouden liiketoimintavalmiuksia erilaisten koulutusten, seminaarien ja valmennuksen avulla. Hanke pyrkii nopeuttamaan kiertotalouden

liiketoimintapotentiaalien toteutumista ja Uudenmaan laajuisen kiertotalouden ekosysteemin rakentumista.   

Olemme hankkeen tiimoilta toteuttaneet Sitran kanssa palvelukokonaisuuden ”Pk-yrityksen muutosmatka kohti kiertotaloutta” viime keväänä (https://cego.fi/pk-yrityksen-muutosmatka-kiertotalouteen/). Kokonaisuus sisälsi sekä webinaareja että työpajoja, ja oli erittäin suosittu.Kurssi on tarkoitettu yrityksille ja heidän

henkilökunnalleen. Verkkokurssi on täysin maksuton ja sen suorittaja saa osaamisestaan todistukseksi osaamismerkin, joka on kätevä liittää esimerkiksi LinkedIn profiiliin. Verkkokurssille pääsee ilmoittautumaan täältä: https://elomake.laurea.fi/lomakkeet/20195/lomake.html  

Olemme lisäksi järjestämässä 15.9.2022 klo 9–12 verkkoseminaarin ”Kiertotalouden verkostot NYT – miten pääsee mukaan Uudenmaan ekosysteemien kehittämiseen?”. Seminaarissa kuullaan Uudenmaan kiertotalousyhteistyöstä sekä siitä, millaisia ekosysteemejä ja verkostoja kiertotaloudessa tarvitaan ja millaisia on jo kehitetty yrityksissä, kaupungeissa ja koko Suomessa. Tämä on myös täysin maksuton ja verkkoseminaariin pääsee ilmoittautumaan täältä: https://cego.fi/kiertotalouden-verkostot-nyt/ 


2. Kenestä vuoden yrittäjänainen 2022?

Onko sinulla mielessä ansioitunut jäsenemme, joka ansaitsisi tulla valituksi Helsingin Yrittäjänaiseksi vuonna 2022? Lähetä ehdotuksesi ja vapaamuotoinen perustelu hallitukselle 30.9.2022 mennessä osoitteeseen helsinki@yrittajanaiset.fi. Lopullisen valinnan tekee hallitus. Valinta julkistetaan meidän upeassa juhlassamme 29.10. Kiltakellarissa.


3. Stipendihaku käynnissä

Helsingin yrittäjänaisten jäsen tai jäsenet voivat hakea stipendiä Rauha Hasselblattin testamentin varoista kulttuuriin, jatkokoulutukseen ja ammatillisen osaamisen kehittämiseen.

Hei yrittäjä, kehitä yritystäsi ja  itseäsi, hae stipendiä! 


Hakuaika on avoinna nyt ja päättyy 15.11., johon asti stipendihakemuksia otetaan vastaan. Huom! koulutuksen pitää alkaa vasta hakemuksen jättämisen jälkeen. 

Päätökset stipendien saajista julkistetaan 15.12.2022 jälkeen.


15.8. päättyneen stipendihaun saajat ovat: Katja Kalliokoski 990 €, Jaana Koskinen 990 € , Reeta Laamo, 990 €, Tuula Maunula 450 €, Malina Pursiainen 990 € . Onnittelut! Tarkemmat stipendien hakuohjeet löydät täältä, sivulla myös, kuinka saat stipendit lunastettua itsellesi!


4. Järjestä perhejuhlat tai yritystapahtuma huoneistollamme!  

Varaa tapahtumallesi upeat puitteet Uudenmaankatu 23 A 2! Jäsenenä saat alennetut vuokraushinnat: 9-16 päivä (7 h) jäsenhinta 295 €,  Klo 17-21 ilta (4 h) jäsenhinta 250 € ja 9-21(12 h) koko päivän jäsenhinta 390 €.

Varaa  sivuiltamme:
https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/7 

 


5. Tervetuloa mukaan uudet ja nykyiset jäsenet

Sydämellisesti tervetuloa energiseen ja menestyvään joukkoomme verkostoitumaan ja vaikuttamaan!
Me toivotetaan uusi jäsen mukaan toimintaan, joten tervetuloa:

Tiia Wahlberg, Dix Point Oy, https://luvi.fi/ 

Tervetuloa  mukaan tapahtumiin! Tutustumaan pääset tästä linkistä  https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/4  muistathan ilmoittautua mukaan! 


Vinkki! Kannattaa liittyä HYN (= Helsingin Yrittäjänaiset ry)  jäsenten suljettuun Facebook-keskusteluryhmään. Kerro siellä yrityksestäsi, voit myös pyytää apua, verkostoitua, myydä ja markkinoida omia tuotteita ja palveluita. Osallistumalla ryhmän keskusteluihin verkostoidut rautaisten yrittäjänaisten kanssa.  Ota myös HYN Insta seurantaan.

HYN jäsenetuihin voit tutustua linkistä  https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/14 ja
Suomen Yrittäjänaisten jäsenetuihin: https://www.yrittajanaiset.fi/jasenelle-tarkeita-linkkeja 
Nähdään 6.9. Vaikuttajapäivillä!


JÄSENTIEDOT

Jäsentietoihin pääset mobiililla (lataa sovelluskaupasta appi), pöytäkoneella ja läppärilläkin onnistuu!

Membook on Suomen Yrittäjänaisten ylläpitämä jäsenrekisteri, josta pääset maksamaan jäsenmaksun, lukemaan lähettämämme jäsenkirjeet ja tiedotteet ja näet  jäsenetuja.  Muista rekisteröityä ja antaa membookille luvan näyttää yrityksesi tietoja yhdistyksemme verkkosivuilla (katso alta kohta 5).

Löydätkö yrityksesi Helsingin Yrittäjänaisten Markkinapaikasta? Tsekkaa tästä linkistä.

Mitä tehdä, jos tiedot eivät löydy?
1. Kirjaudu Membookiin sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi.
(Pyydä uusi, jos salasana on unohtunut)
2. Valitse Yhteisöksi Helsingin Yrittäjänaiset
3. Valitse Jäsentiedot
4. Valitse Lisätiedot
5. Valitse Saako tiedot julkaista markkinapaikalla? (Rasti ruutuun!)

Jos olet vakaasti harkinnut päättää jäsenyytesi Helsingin Yrittäjänaiset r.y.ssä, ilmoita siitä sähköpostilla os. toimisto@yrittajanaiset.fi . Laskun maksamatta jättäminen ei ole eroilmoitus.

6. Seniorit

Seuraava tapaaminen syyskuussa.  Hyvää syksyä kaikille toivottaa Marjatta Koppinen ja Pirjo Hagelin. Tapaamisiin!7. Jäsenkysely 

Hei tässä linkki jäsenkyselyyn. Auta meitä toimimaan ja järjestämään tapahtumia, jotka kiinnostavat Sinua ja auttavat yritystäsi menestymään. Kiitos vastauksistasi jo etukäteen  https://www.lyyti.fi/questions/ebb0d10325 

Myös aikaisemmin annetut vastaukset tulevat huomioiduksi. 

Tervetuloa mukaan syksyn toimintaan ja tiimeihin. Lisää ihmisiä kaivataan mukaan Kehittäjätiimiin. Lisätietoja antaa Riitta Ahonen,  sähköpostilla helsinkihuoneisto@yrittajanaiset.fi

Aktiivista syksyä 
Helsingin Yrittäjänaiset ry:n hallituksen puolesta,
Tuula Maunula, helsinki@yrittajanaiset.fi

24.01.2023Yrittäjänaisten edunvalvontaa eduskunnassa
21.12.2022Jäsenkirje | joulukuu 2022
30.10.2022Vuoden Helsingin Yrittäjänainen
18.10.2022Jäsenkirje 10 | lokakuu 2022
20.09.2022Jäsenkirje | syyskuu 2022
30.08.2022Jäsenkirje 7 | elokuu 2022
30.06.2022Jäsenkirje 6 | kesäkuu 2022
14.05.2022Jäsenkirje 5 | toukokuu 2022
26.04.2022Kevätkokous referaatti
15.04.2022Jäsenkirje 4 | huhtikuu 2022

Siirry arkistoon »