Jäsenkirje 3 | maaliskuu 2022

16.03.2022


https://www.instagram.com/helsinginyrittajanaiset/ , https://www.facebook.com/helsinginyrittajanaiset 


HELSINGIN YRITTÄJÄNAISET RY

Jäsenkirje 3 | maaliskuu 2022

 1. Ajatteletko laajasti? 

 2. Kevätkokous 

 3. Tapahtumat ja koulutukset

 4. Tervetuloa uudet jäsenet

 5. Upea jäsenetu: haluatko markkinoida yrityksesi tuotteita valtakunnallisesti tai vaikka koko pääkaupunkiseudulla? 

 6. Seniorit

 7. Muut asiat

1. Ajatteletko laajasti? kirjoittaja Virve Obolgogiani, Mimino Oy

Perustin yrityksen valmentaakseni suomalaisia menestymään kansainvälisesti,  erityisvahvuuteni oli kokemus työskentelystä venäläisten kanssa.


Vuonna 2014 kiinnostus Venäjä-valmennuksiini väheni

Olin nähnyt, miten eri yhteistyökumppaneiden tai yritysten siiloutuneiden toimintojen välille tarvittiin ymmärrystä lisäämään näkökulman avartajia. Ei tarvitse hyväksyä toisen näkemyksiä, mutta kun ymmärtää niiden taustat, on helpompi tulla toimeen ja löytää tarvittaessa kompromissi. Tähän pohjautuen kehitin valmennuksen: Ajattele laajasti - Cogita ample!

Pandemian aikana tuntui, että kaikkien yritysten piti oppia ajattelemaan laajasti ja ketterästi. Se oli keino sopeutua uusiin oloihin, löytää selviytymismahdollisuuksia.

Työntekijänkin kannattaa ajatella, miten voi säilyttää oman työpaikkansa, ja yrittäjien on hyvä kannustaa työntekijöitään laajentamaan ajatteluaan.

Tässä geopoliittisessa tilanteessa tuntuu siltä, että ajattelun laajentamista tarvitsevat kaikki - erityisesti valtionjohtajat. Juuri heidän pitäisi nähdä tekojensa merkitykset laajemmin ja katsoa myös tulevaisuuteen.

Meille idänkaupan osaajille tilanne on haastava.

Yli tuhat kilometriä yhteistä rajaa meillä on jatkossakin. Jos nyt poltetaan kaikki sillat, miten rakennamme ne uudestaan, kun siihen tulee tilaisuus?

Presidentti Niinistön mukaan yleisesti on pidetty tärkeänä, että Venäjään kaikesta huolimatta yritettäisiin pitää yhteyttä. Hän näytti esimerkkiä soittamalla kollegalleen.

Minäkin pidän yhteyksiä yllä venäläisiin kumppaneihin samaan aikaan, kun kaikki sympatiani ovat Ukrainassa asuvien ystävieni ja muiden ukrainalaisten puolella.

Ajatelkaamme kaikki laajasti ja katsokaamme toiveikkaasti tulevaisuuteen, kuten näin keväällä odotetaan auringonsäteiden lisääntyvän.

Kirjoittaja Virve Obolgogianilla on yli 20 vuoden kokemus käytännön matkailutyöstä vaativissa kansainvälisissä tehtävissä sekä erilaisia ulkomaankauppaan liittyviä valmennuksia tarjolla yrityksessään Miminossa jo vuodesta 2001 https://www.mimino.fi/fi/. Virve on Helsingin Yrittäjänaisten jäsen ja mukana Nyrkki huoneistotiimissä. Arikkeleita Virve on kirjoittanut taitolentomaajoukkueesta henkilöhaastatteluihin.

Lisäksi Virve on aito stadin friidu ja hänen tuotteitansa on myynnissä https://slangibuidu.fi/ 2. KEVÄTKOKOUS


ti 26.4.2022

Sääntömääräinen kevätkokous 

Aika: ti 26.4.2022 kello 17.15 Kahvitarjoilu alkaa. Yhdistyksen kokous alkaa kello 18.00. 

Paikka: Helsingin Yrittäjänaisten Sali, Uudenmaankatu 23 A 2, Helsinki

Kevätkokouksessa käsitellään mm. tilinpäätös 2021. Kutsu toimitetaan osallistujille erikseen.

Tutustu yhdistyksen sääntöihin tästä
   

Ilmoittaudu tarjoilua varten: https://www.lyyti.in/Kevatkokous_3750 


3. TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET

Oletko huolissasi kyberturvallisuudesta?

Osallistu Avoimen yliopiston maksuttomalle kurssille! Kyberturvallisuusuhista ainakin kybervakoilu on lisääntynyt koronaviruspandemian myötä. Lehtori Panu Moilasen mukaan monet meistä suhtautuvat kyberturvallisuuteen kuten terveellisiin elämäntapoihin: tiedämme, miten kuuluisi toimia, mutta silti emme tee niin arkielämässä. Tätä asennetta pyrkii muuttamaan Jyväskylän yliopiston ja Maanpuolustuskoulutus MPK:n luoma Kansalaisen kyberturvallisuus -kurssi. 

Linkki alla Online-kurssille klikkaa ja tutustu!

https://www.avoin.jyu.fi/fi/opintotarjonta/informaatioteknologia/kyberturvallisuus?fbclid=IwAR2hS1VLwdCHe42v-1octqVAEZUK03UQMda2LXLfRrdEWYwaoPp9PxV_TZ4 To 24.3.
Vaurastumisilta  sinustako sijoittaja? 

Aika:  kello 18-20

Paikka: Plaza Business Park, Äyritie 16, 01510 Vantaa

PILKE-talo, 1. krs. Ravintola Søster, kabinetti Lux.

Pysäköinti on maksuton klo 16 jälkeen, vaikka kyltissä lukee 24 h.

HINTA:

20 e (sisältäen kahvin, teen ja pullan)maksetaan tilille: FI05 1220 3000 2150 34/Vantaan Yrittäjänaiset ry Viitenumero: 5115

Oletko kiinnostunut sijoittamisesta, mutta et oikein tiedä, miten lähteä liikkeelle? Tule mukaan Helsingin, Vantaan ja Nurmijärven Yrittäjänaisten valmennukseen, jossa tutustutaan sijoittamiseen. Lue lisää www.helsinginyrittajanaiset.fi/4 


pe 1.4.2022 klo 9-10 Suomen Yrittäjänaisten webinaari:

Yrityskauppa on mahdollisuus 

 

 

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan omistajanvaihdoksesta pe 1.4.2022 klo 9-10. Omistajanvaihdos on edessä kaikilla yrittäjillä jonakin päivänä. Saat webinaarissa ideoita siihen, miten omistajanvaihdokseen tulisi valmistautua. Kouluttaja Mika Haavisto on omistajanvaihdosten rautainen ammattilainen. Hän toimii valtakunnallisen omistajanvaihdoshankkeen projektipäällikkönä Suomen Yrittäjissä.Lisäksi kuulet... [Lue lisää]vp54.jpeg


Joka kuukauden ensimmäinen tiistai 5.4. kello 12 - 21. 

Tule Helsingin Yrittäjänaisten Vaikuttajapäivään!

Vapaamuotoisia kohtaamisia – luodaan yhdessä uutta naisyrittäjien vaikuttajakulttuuria

Vaikuttajapäivä on säännöllisesti kerran kuukaudessa pidettävä avoimien ovien päivä jäsenillemme. Myös  potentiaaliset uudet  jäsenten ovat tervetulleita tutustumaan  toimintaamme ja tiloihimme. 

Päivän tarkoituksena on mahdollistaa vapaamuotoinen kohtaaminen yrittäjäkollegoiden kesken, saada koulutusta mieltä askarruttaviin kysymyksiin  sekä kuulla jäsenistön yrittäjätarinoita. 

Vaikuttajapäivillä on myynnissä Helsingin Yrittäjänaisten historiikki

Sinulla on mahdollisuus lahjoittaa Ukrainan naisten ja lasten hyväksi, ostamalla Helsingin Yrittäjänaisten historiikin hintaa 10 € (normihinta 34 €) kaikki saadut rahat lahjoitetaan Ukraine UN Women, joka auttaa Venäjän sodasta kärsiviä naisia ja lapsia Ukrainassa.


ti 5.4. PÄIVÄN AIKATAULU:  

Ovet avautuvat kello 12 ja voit vapaasti tulla etätyöskentelemään tai kahvittelemaan Uudenmaankatu 23 A 2. Ovet ovat avoimina kaikille. Iltaohjelmaan on ilmoittauduttava.

klo 12-16  Avoimet ovet

klo 13.00 Keittolounas 

klo 17.00 Yrittäjätarina: Anna Ruohonen,  kestävä vaatesuunnittelu, vastuullinen kuluttaminen, kiertotalous ja digitaalisuus

klo 17.30  Työpaja: vaate-esittely, mallit meidän omista Hyn jäsenistä. 
klo 21.00  Siivous ja ovet säppiin


Vaatesuunnittelija Anna Ruohonen on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran sekä Suomessa että Ranskassa. Vuoden 2017 Kaj Franck -muotoilupalkinnon saaja, Anna Ruohonen on hieno esimerkki muotialan yrittäjästä ja suunnittelijasta, joka on yhdistänyt vahvan luovan otteen vaatesuunnittelun taitavaan tekniseen osaamiseen. Anna Ruohonen on tehnyt pitkäjänteistä yhteistyötä useiden suomalaisten merkittävien muotibrändien kanssa. Hänellä on oma tunnistettava muotokielensä, joka on vuosien kuluessa selkeytynyt ja kypsynyt sekä saanut vivahteita hänen monivuotisesta asuinympäristöstään Ranskasta. Rohkeus yrittäjänä ja menestyminen Suomessa ja maailmalla ovat toimineet hienona esimerkkinä nuoremmille suunnittelijoille. Tutustu Annan IG tileihin:  

@anna_ruohonen_paris  ja  @anna_ruohonen_heritage  

Anna Ruohosen kello 17 alkavaan ohjelmaan ilmoittautuminen tästä.

WANTED! Haluatko tulla esittelemään yritystäsi tai onko sinulla parin tunnin mittainen koulutussetti, joka hyödyttäisi jäseniämme? Pistä rohkeasti viestiä helsinkihuoneisto@yrittajanaiset.fi

Vapaamuotoisia kohtaamisia – luodaan yhdessä uutta yrittäjänaisten vaikuttajakulttuuria!
Tervetuloa Vaikuttajapäivään toivottavat Eira Hovi & Huoneistotiimi (Nyrkki)


Ke 13.4. klo 17.30-19.00

KiLu - Kirjoittamiseen ja lukemiseen kannustavaa toimintaa

vetäjänä Annamari Typpö Lukupiirissä Ann Patchettin Hollantilainen talo 


Haluatko paeta hetkeksi todellisuutta ja lumoutua ihastuttavan lukuromaanin maailmasta? Tällä kertaa keskustelemme yhdysvaltalaisen Ann Patchettin romaanista Hollantilainen talo (WSOY 2021, suom. Laura Jänisniemi). Äänikirjan lukee Santeri Kinnunen.

Hollantilainen talo on Patchettin kahdeksas romaani. Lukijoiden suursuosikiksi noussut teos oli sekä Pulitzer- että Women’s Prize 2020 -palkintoehdokkaana.

Kirja kertoo poikkeuksellisesta talosta ja sitä asuttavan perheen murenevasta onnesta. Cyril Conroy hankkii toisen maailmansodan jälkeen perheelleen linnamaisen talon 

Philadelphian hienostoalueelta. Satumainen idylli alkaa mureta, kun Elna-äiti jättää perheen ja paha äitipuoli ottaa vallan. Sisarukset Maeve ja Danny karkotetaan kodistaan, mutta talon ote heistä ei kirpoa, vaan he palaavat talolle tarkkailijoina, toistensa kotoisaan seuraan. Vuosikymmeniä kattava lumoava saaga näyttää katkeransuloisesti, mitä on petos, kutsumus ja anteeksianto ja mitä on menetys – ei hulppean talon, vaan niiden ihmisten jotka tekevät siitä kodin.

Lukupiirissä keskustelua johdattelee yhdistyksemme jäsen, KiLu-klubia vetävä himolukija Annamari Typpö. Ilmoittaudu suoraan sähköpostilla osoitteeseen annamari.typpo@eilabertta.fi ja kerro samalla, sopiiko sinulle paremmin tapaaminen Helsingin Naisyrittäjien huoneistolla (Uudenmaankatu 23 A 2) vai virtuaalisesti Zoomissa.

Huom! Voit osallistua, vaikka et ehtisikään lukea kirjaa. Myös uudet osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!


To 21.4. kello 17 - 20

Mielen hyvinvointi ja luovuustyöpaja

vetäjänä Tuunaajamutsi Annakaisa Kilpinen

Annakaisa Kilpinen, monta hyvää syytä tuunata:

 • Itse tekeminen on elämys, antaa onnistumisen tunteen ja jättää tapahtumasta vahvan muistijäljen
 • Kädentaito-ohjelma on konkreettinen vastapaino digitalisoituvalle arjelle
 • Käsillä tekeminen lisää mielen hyvinvointia ja luovuutta
 • Yhdessä tekeminen lisää yhteisöllisyyttä
 • Kierrätysmateriaalin käyttö konkretisoi ekologisia arvoja
 • Kierrätysmateriaali rohkaiseen kokeilemaan mitä omin käsin syntyy
 • Itsetehdyllä tuotteella on tarina

Ilmoittaudu mukaan https://www.lyyti.in/Mielen_hyvinvointi_ja_luovuustyopaja_7897
(mukaan mahtuu rajoitettu määrä 20 henkilöä) 

Osallistumismaksu 10 € sisältää työpajan materiaalit, opetuksen ja pientä suolaista iltapalaa. 

 


22.4. klo 09.00 – 10.15 Suomen Yrittäjänaisten webinaari: 

Yrittäjä, näin teet myyntiä SoMesta ja brändäät itsesi kohti kasvua 

Suomen Yrittäjänaiset järjestää webinaarin: Yrittäjä, näin teet myyntiä SoMesta ja brändäät itsesi kohti kasvua pe 22.4.2022 klo 9-10.15 

Koulutuksen jälkeen: - oivallat, mitä vaatii myynnin ja ostamisen muutos yrittäjältä - ymmärrät, mitä social selling on ja miksi sitä tulisi tehdä - tiedät, miten somesta tehdään myyntiä ja rakennetaan tunnettuutta - saat ideoita sosiaaliseen viestintään ja... [Lue lisää]

 


10.11.–21.11.2022

Juhlamatka Guadeloupe & Martinique

Guadeloupe & Martinique – Ranskan Karibia 13 vrk 10.11.–21.11.2022
Guadeloupe ja Martinique Karibialla ovat Ranskan merentakaisia departementteja ja siten osa EU:ta. Upeista rannoistaan tunnetut saaret ovat säilyttäneet vahvan ranskalaisen luonteensa: tyylikkäissä boutique-hotelleissa ja tasokkaissa bistroissa ja ravintoloissa yhdistyvät ranskalainen ruokakulttuuri ja afrokaribialainen rentous.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!  https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/juhlamatka-ranskan-karibialle  


4. TERVETULOA UUDET JA NYKYISET JÄSENET

Uudet jäsenet:
Sydämellisesti tervetuloa energiseen ja menestyvään joukkoomme. Toivomme, että vaikututte ja vaikutatte. Seuraava mahdollinen verkostoitumismahdollisuus on tiistaina 5.4. Hyn Vaikuttajapäivänä.  Ota mukaan yrittäjäystävä tai yrittäjyydestä kiinnostunut ystävä. Nähdään tiistaina!

Heidi Hautala, www.heidinosteopatia.fi
Ann-Marie Mustakallio, Mustikkatie
Aino Råman, www.ainoramanphotography.fi

HYN (= Helsingin Yrittäjänaiset ry)  jäsenten suljettuun Facebook-keskusteluryhmään kannattaa heti liittyä. Siellä voit pyytää apua, verkostoitua, myydä ja markkinoida omia tuotteita ja palveluita. Osallistumalla ryhmän keskusteluihin verkostoidut rautaisten yrittäjänaisten kanssa.
Ota myös HYN Insta seurantaan.


Vuosittain jaamme henkilökohtaisia stipendejä, jolla kehität liiketoiminnan osaamistasi. Lue täyttyvätkö stipendiehdot kohdallasi https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/10 .
Jäsenenämme saat alennusta Salin vuokrahinnasta 10%.
Tutustu koko Suomen Yrittäjänaisten jäsenetuihin: https://www.yrittajanaiset.fi/jasenelle-tarkeita-linkkeja  ja

Muistathan, että nämä jäsenkirjeet löytyvät myös Hyn verkkosivuilta osoitteesta https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/18 ja 4 kertaa vuodessa jaettava lehti myös näköisversiona

UUSI JÄSENETU
5. HALUATKO MARKKINOIDA YRITYKSESI TUOTTEITA TAI PALVELUITA VALTAKUNNALLISESTI TAI PÄÄKAUPUNKISEUDULLA?
Yrittäjänaisilla on nyt mobiilijäsenkortti, jolla markkinoit tuotteitasi tai palvelujasi kaikille Suomen Yrittäjänaisten jäsenille tai oman yhdistyksesi jäsenille!
Löydät sovelluksen Googlen Play – kaupasta tai Applen App Storesta hakusanoilla Membook.

Pääset kirjautumaan kortille omilla Membook-tunnuksillasi. Käyttäjätunnuksesi on Membookissa oleva sähköposti ja salasanana se, minkä olet luonut, kun kirjauduit ensimmäisen kerran Membookiin. Jos olet unohtanut sen, voit tilata kirjautuessasi uuden kohdasta – Unohdin salasanani.

 • Omat tiedot: Omien tietojen tarkistus (ylläpito selaimessa) sekä avoimet jäsenlaskut ja linkki omaan pdf-laskuun (maksu tapahtuu selaimessa).

 • Jäsenedut: Näet kortilla oman yhdistyksesi paikalliset sekä Suomen Yrittäjänaisten valtakunnalliset jäsenedut. Näin edut ovat aina käytettävissä ja sähköinen voimassa oleva kortti toimii tunnisteena.

 • Viestit: Suomen Yrittäjänaisten ja yhdistyksesi Membookin kautta lähettämät viestit näkyvät aplikaatiossa, josta ne on helppo lukea myöhemmin.
  Tule Vaikuttajapäiville 5.4. opastamme siellä kädestä pitäen Mobiilin saloihin.  


Jäsentietoihin pääset myös pöytäkoneella ja läppärilläkin onnistuu!

Membook on Suomen Yrittäjänaisten ylläpitämä jäsenrekisteri, josta pääset maksamaan jäsenmaksun ja saat yrityksesi tiedot näkyviin oman yhdistyksemme verkkosivuille.

Löydätkö yrityksesi Helsingin Yrittäjänaisten Markkinapaikasta? Tsekkaa tästä linkistä.

Mitä tehdä, jos tiedot eivät löydy?

1. Kirjaudu Membookiin sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi. (Pyydä uusi, jos salasana on unohtunut.)

2. Valitse Yhteisöksi Helsingin Yrittäjänaiset.

3. Valitse Jäsentiedot.

4. Valitse Lisätiedot.

5. Valitse Saako tiedot julkaista markkinapaikalla? (Rasti ruutuun!)


Jos olet vakaasti harkinnut päättää jäsenyytesi Helsingin Yrittäjänaiset r.y.ssä, ilmoita siitä sähköpostilla os. toimisto@yrittajanaiset.fi . Laskun maksamatta jättäminen ei ole eroilmoitus.


6. SENIORIT

Seniorien tapaamiset on toistaiseksi peruttu koronavirustilanteen vuoksi. Tilanteen kehittymistä seurataan ja seuraavasta tapaamisesta tiedotetaan erikseen. Lisätietoja saa Marjatta Koppiselta, puh. 0400 893 311.


Täältä Yrittäjänaisten kaupasta voit hankkia upeat liekki korvakorut: https://yrittajanaiset.vilkas.shop/ 

 


Onko Sinulla palautetta tai kehittämisideoita jäsenviestintään, toiveita tapahtumiin tai halua tulla mukaan HYN tiimeihin? Törmäsitkö tekniseen ongelmaan? 


Maailmaan rauhaa

Helsingin Yrittäjänaiset ry:n
hallituksen puolesta Tuula Maunula

sähköposti helsinki@yrittajanaiset.fi 

 
20.09.2022Jäsenkirje | syyskuu 2022
30.08.2022Jäsenkirje 7 | elokuu 2022
30.06.2022Jäsenkirje 6 | kesäkuu 2022
14.05.2022Jäsenkirje 5 | toukokuu 2022
26.04.2022Kevätkokous referaatti
15.04.2022Jäsenkirje 4 | huhtikuu 2022
28.03.2022Palvelujasi tarvitaan!
16.03.2022Jäsenkirje 3 | maaliskuu 2022
17.02.2022Jäsenkirje 2 | helmikuu 2022
27.01.2022Jäsenkirje 1 | tammikuu 2022

Siirry arkistoon »