Jäsenkirje 8

24.09.2019


 

Helsingin Yrittäjänaiset ry

Jäsenkirje 8 / 24.9.2019


 1. Puheenjohtajan terveiset 

 2. Jäsenasiat

 3. Tapahtumat ja koulutukset

 4. Jäsenetuja

 5. Huoneisto

 6. Seniorit 

 7. Muut asiat


1. PUHEENJOHTAJAN TERVEISET


Täältä tulevaisuuteen

Olin iltakävelyllä Hietaniemen hautausmaalla, ja kohdalle tuli yllättäin Olga Aikalan, perustajajäsenemme, sukuhauta. Olga Aikala (1883 – 1962) oli poikkeuksellisen kansainvälisesti suuntautunut, kielitaitoinen maailmanmatkaaja. Kunniajäsenemme Marjatta Koppinen kertoi minulle, että samalla maalla lepää toinenkin perustajajäsenistämme Maj-Lis Kajander. Yhdistyksellämme on hienoja perinteitä ja tarinoita aikansa vahvoista naisista. Minulla on ollut paljon uutta oppimista, menneisiin vuosikymmeniin tutustumista. Valtaisat kiitokset yhdistyksen voimanaisille, jotka kannustavat ja auttavat.

"Kansa joka ei tunne menneisyyttään, ei hallitse nykyisyyttään, eikä ole valmis rakentamaan tulevaisuutta varten”, lausahdus on ajankohtainen. Yhdistyksen strategiapäivitys on käsillä. Strategiassa katse on tulevaisuudessa. Ympärillämme olevassa maailmassa tapahtuu paljon ja me pysymme ajassa mukana. Yhdessä teemme tulevaisuutta ja edistämme naisten yrittäjyyttä. Meillä on suunnannäyttäjänä tärkeä tehtävä, kotona ja maailmalla. Mitä tarkoitammekaan vahvuudella tänään ja huomenna?


Jaana Koskinen

puheenjohtaja

jaana.koskinen@ajantieto.fi 

puh. 040 569 350
2. JÄSENASIAT

In memoriam - Annikki Partanen

Pitkäaikainen jäsenemme Annikki Partanen on poissa. Annikki toimi mm. liiton tilintarkastajana sekä oman yhdistyksemme kirjanpitäjänä. Annikki oli yrittäjänä ansioitunut ja monessa mukana. Hän oli myös kunniajäsenemme. Annikki oli kuollessaan 82-vuotias. Jäämme kaipaamaan hänen reipasta, hyväntuulista, olemustaan ja aktiivista ajan hengessä elämistä. Annikki oli pohjimmiltaan rakentaja, ei repijä. Keveitä tuulia Annikki. 


Vuoden 2019 yrittäjänainen

Vuoden 2019 Helsingin Yrittäjänaisen valinta on taas ajankohtainen. Kuka mielestäsi ansaitsee

arvostetun tunnustuksen? Anna ilmi itsesi tai ehdokkaasi perusteluineen viimeistään to 3.10.2019

mennessä helsinki@yrittajanaiset.fi.


Tarjouksia pyydetään - catering ja koulutus

Yhdistys pyytää catering-yrittäjiä ottamaan yhteyttä tilaisuuksien to 24.10 sekä pe 13.12. tarjoiluista.


Lisäksi hallitus pyytää jäseniltään tarjouksia hyvinvointikoulutuksesta Tallinnan risteilylle 21.11.2019 (ks. Tapahtumat, www.helsinginyrittajanaiset.fi/4). Koulutuksen kesto on n. 2,5 h. 


Molemmat tarjoukset ja yhteydenotot viimeistään to 3.10.2019 mennessä helsinki@yrittajanaiset.fi.


Vastuullinen yrittäjänainen - liiton valtakunnallinen kampanja

Vastuullinen yrittäjänainen tarkoittaa meitä vahvoja, rehellisiä naisia, jotka työllistämme itsemme ja mahdollisesti muitakin niin, että tämä maapallo säilyy upeana paikkana elää myös lapsillemme. Voimme nukkua yömme hyvin koska teemme työmme vastuullisesti. Poimi linkin takaa materiaalit ja käytä. Näytä vastuullisuutesi niin työpaikalla kuin verkossakin. https://www.yrittajanaiset.fi/vastuullinen-yrittajanainen/ 


Jäsenkirjeet myös netissä 

Yhdistyksemme jäsenkirjeet ovat myös www-sivullamme. Aikaisemmat kirjeet ovat luettavissa täältä

https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/183. TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET

EDUSKUNTAAN JA EVA BIAUDET´A TAPAAMAAN - täynnä

Aika: Tiistai 22.10.2019, turvatarkastus klo 16:15

Paikka: Eduskuntatalo, B-sisäänkäynti, Mannerheimintie 30, 00100, B-sisäänkäynti on pääportaiden pohjoispuolella. Peruutuspaikkoja voi tiedustella helsinki@yrittajanaiset.fi . Kulttuuriklubiterveiset, Paula Hjelt-Putilin 040 580 1021.

YRITTÄJÄNAISTENPÄIVÄ 

Aika: to 24.10.2019 kello 18 - 21

Paikka: Uudenmaankatu 23 A 2
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Yrittajanaistenpaiva_8230 Valtakunnallista Yrittäjänaistenpäivää vietetään perinteisesti 24.10. Tilaisuudessa julkistetaan yhdistyksemme vuoden yrittäjänainen.  Illan aikana kuullaan huikeita yrittäjätarinoita. 

Yhdistys tarjoaa jäsenille illanvieton tarjoiluineen. 


Strategisella valinnalla voittoon - Minun tarinani 


Illan viihdyttäjänä, tähtiesiintyjä jäsenemme Elina Hjelt! Elina on upeaääninen ja taitava, genrerajat ylittävä, laulaja ja valovoimainen solisti. Elina kertoo tuoreimmat kuulumiset mm. ensi kevään suurmusikaalista We will rock you. Musikaaliin pääsy on ollut Elinan unelmien täyttymys. Musateemana A Natural Woman!


Sydämellisesti tervetuloa upeaan juhlaamme! 

 


 

 

RIPAUS TAIKAA - Yrittäjänaisten risteily Tallinnaan

Aika ja paikka: to-pe 21.-22.11.2019 - Vielä mahdut mukaan! (Matka toteutuu.)

 

 

Risteilyllä puhutaan bisnestä tutustumalla toistemme liiketoimintaan, mutta otetaan myös etäisyyttä arkeen. Torstaina meillä on omat kokoustilat varattuna koulutusta varten. Koulutusteemana on hyvinvointi, ohjelma ja kouluttaja tarkentuvat vielä erikseen. Perjantaina tutustumme yrittäjän silmin mm. Tallinnan joulutorin tarjontaan. Jammataan laineilla ja nähdään Karmaa&Komediaa, Noora Karman ja Jukka Laaksosen show. Mukaan mahtuu 20 jäsentä.                          

Aikataulu ja ohjelma

To 21.11.2019 kokoontuminen klo 17.15 Helsingin Länsiterminaali 1:ssä, laiva Silja Europa

pe 22.11.2019 paluu Helsinkiin klo 16.00

  Matkan veloitus ennakkoon, eräpäivä 18.10.2019.

Hinta 175 eur sis. kolmen tunnin koulutuksen, majoituksen A-luokan hytissä sekä buffet illallisen, aamiaisen ja lounaan. Yhden hengen hytistä lisämaksu 25 eur.  Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa.  

Ilmoittautumiset suoraan Jaana Sinisalo, Resviaria Oy, puh. 050 354 3063, jaana.sinisalo@resviaria.com. Jaana on Helsingin Yrittäjänaisten jäsen.

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS

Aika: ti 19.11.2019 kello 17.00 kahvitarjoilut ja vierailija, varsinainen kokous alkaa kello 18.00
Paikka: Uudenmaankatu 23 A 2, Salissa
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Saantomaarainen_syyskokous_5040 


Klo 17.00 Kahvitarjoilu alkaa

Klo 17.30 Yritysluotsitoiminnan esittely. Jukka-Pekka Tolvanen, Helsingin kaupunki, Elinkeino-osasto, Yrityspalvelut. Helsingin yritysluotsit lisäävät kaupungin ja yritysten välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä. Kuvassa yritysluotsit Heidi Lihr, Jukka-Pekka Tolvanen ja Suvi Tuiskunen.


Klo 18.00 Sääntömääräinen syyskokous  


Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Valitaan mm. hallituksen varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle. Lisäksi käsitellään jäsenten hallitukselle vähintään 21 vuorokautta ennen kokousta kirjallisesti esittämät asiat (helsinki@yrittajanaiset.fi). Kutsu kokoukseen toimitetaan sääntöjen mukaan vähintään 10 vuorokautta ennen kokousta. Kutsu toimitetaan sähköpostilla. 


Kiinnostaako hallitustyö? Lisätietoja hallitusjäseniltä https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/5. Erovuorossa ovat Tuula Maunula, Soile Viita ja Ulrika Larpes. Hallituksessa jatkavat: Jaana Koskinen, Riitta Hämäläinen-Bister, Tarja Karppinen, Nani Härkönen, Kira Tiivola, Kirsti Barannik. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja kuudesta kahdeksaan (6-8) jäsentä. Kahvitarjoilujen takia ilmoittautuminen toivottavaa kokoukseen linkistä https://www.lyyti.in/Saantomaarainen_syyskokous_5040 


JOULUJUHLAT 


Aika: pe 13.12.2019 kello 18.00 - 21.00

Paikka: Huoneisto, Uudenmaankatu 23 A, Helsinki

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Joululuhla_6993


Tervetuloa Helsingin Yrittäjänaisten perinteiseen joulujuhlaan.

Ohjelmassa on herkullinen illallinen juomineen, mukavaa yhdessäoloa ja kutsuvieraita.

Pukukoodi on pikkujouluasu. Omavastuuosuus 30 € + maksutapalisä 2 €. Maksu tapahtuu ilmoittautumisen yhteydessä.


Juhlassa mukana liiton toimitusjohtaja Carita Orlando. Ja tähtivieraana 25-vuotis taiteilijauraansa viettävä näyttelijä Maria Kuusiluoma. 4.  JÄSENETUJA


Sokos Hotels


Majoitusetu - Hotelli Albert, Albertinkatu 30, 00120 Helsinki.

Majoitus on 9 % päivähintaa edullisempi. Albertin etu on tarkoitettu Helsingin Yrittäjänaisille ja huoneistomme asiakkaille. Jäsenemme voivat käyttää samaa yritystunnusta koko Suomen Sokos Hotelseissa. Tällöin alennus on noin 5 %. Helsingin Yrittäjänaiset ry yritystunnus on 34802909. Varaukset tulee tehdä netissä osoitteessa www.sokoshotels.fi

 

Ateriaetu - Ravintola Albert, Albertinkatu 20, 00120 Helsinki. Lounaan etuhinta jäsenille 9,70 eur (kotiruokabuffet, norm. noin 10,80 eur). Mainitse Helsingin Yrittäjänaiset. 


5. HUONEISTO (Uudenmaankatu 23 A 2)


Järjestätkö asiakastapahtuman, kokouksen,  seminaarin tai sukujuhlat? Vuokraa Sali noin 50 henkilön tapahtumiin ja pienemmät neuvottelutilat Rauha tai Olga, kun tarvitset tilaa 10 - 20 hengelle tai vaikka lyhytaikaiseen käyttöön. Tilat sopivat mainiosti esim.  1 - 3 tunniksi - pyydä tarjousta! Muistathan jäsenedun -10 % vuokraushinnoista!


Vuokrahinnat: 4 tuntia 285 € kello 9-16 välisenä aikana. Muista tuntivuokrista kysy tarjous. Lisätiedot huoneistosta sekä vuokrahinnasto 


Huoneistohoitajamme on yhdistyksen jäsen Anna-Liisa Uskali, LKV. Anna-Liisan tavoitat numerosta
050 559 6888 ja sähköpostitse vuokrausasioissa helsinkihuoneisto@yrittajanaiset.fi. 


6. SENIORIT


Seniorit kokoontuvat huoneistolla  30.9.2019 klo 13.00. Tervetuloa mukaan kuulemaan Luento ja keskustelemaan  aihe: Muistisairaudet. Lisätietoa Marjatta Koppinen 040 089 3311.                                        


7. MUUT ASIAT


Olethan Helsingin Yrittäjänaisten Facebook-ryhmän jäsen? Liity mukaan niin saat näkyvyyttä yrityksellesi.    

Membook on Suomen Yrittäjänaisten ylläpitämä jäsenrekisteri, josta pääset maksamaan jäsenmaksun ja saat yrityksesi tietoja näkyviin HYN-kotisivuille.


Löydätkö  yrityksesi Helsingin Yrittäjänaisten Markkinapaikasta? Tsekkaa tästä linkistä.


Mitä tehdä, jos tiedot eivät löydy?


 1. Kirjaudu Membookiin sähköpostiosoitteellasi ja salasanalla (pyydä uusi, jos olet unohtanut salasanasi)

 2. Valitse Yhteisöksi Helsingin Yrittäjänaiset

 3. Valitse Jäsentiedot

 4. Valitse Lisätiedot

 5. Valitse Saako tiedot julkaista markkinapaikalla? (Rasti ruutuun!)

Palautetta tai kehittämisideoita jäsenviestintään?

Teknisiä ongelmia?


Ole yhteydessä helsinki@yrittajanaiset.fi !


Seuraava jäsentiedote ilmestyy pe 11.10.2019


Ostetaan toistemme palveluita ja tuotteita! 
26.03.2020Ylimääräinen jäsenkirje 26.3.2020
14.03.2020Maaliskuun jäsenkirje 3/2020
13.02.2020Helmikuun jäsenkirje 2/2020
23.01.2020Tammikuun jäsenkirje 1/2020
21.11.2019Marraskuun jäsenkirje 10/19
19.11.2019Helsingin Yrittäjänaiset ry:n uusi hallitus
24.10.2019 20:00Vuoden 2019 Helsingin Yrittäjänaiseksi
06.10.2019Liekeissä
24.09.2019Jäsenkirje 8
23.08.2019Jäsenkirje 7

Siirry arkistoon »