Jäsenkirje 7

23.08.2019

Helsingin Yrittäjänaiset ry

Jäsenkirje 7 / 23.8.2019


 1. Puheenjohtajan terveiset 

 2. Jäsenasiat

 3. Uudet jäsenet

 4. Tapahtumat ja koulutukset

 5. Jäsenetuja

 6. Huoneisto

 7. Seniorit 

 8. Muut asiat


1. PUHEENJOHTAJAN TERVEISET


Yhdessä olemme enemmän


Suomen Yrittäjänaisten tavoitteena on edistää yrittäjänaisten tasa-arvoista asemaa yhteiskunnassa ja vaikuttaa yrittämistä kannustavaan päätöksentekoon Suomessa ja Euroopan Unionissa. Jäsenyhdistyksiä liitossa on 60 ja jäseniä n. 5000. Olemme saaneet uuden toimitusjohtajan Carita Orlandon luotsiksemme.  Hänet valittiin Suomen Yrittäjänaisten toimitusjohtajaksi 5.8.2019. Sydämelliset onnittelut Caritalle! Helsingissä toimimme paikallisesti yhteistyössä pääkaupunkiseudulla toimivien yrittäjyyttä edistävien toimijoiden kanssa. 


Suomen Yrittäjänaisten hallituspaikat valitaan liittokokouksessa Jyväskylässä pe 4.10.2019. Ehdokkaita pyydetään ilmoittautumaan ke 28.8. liiton toimistoon klo 16.00 mennessä. Näin olet ennakkoon mukana paperisessa kokousmateriaalissa ja face-markkinoinnissa. Paikan päälläkin voi toki syttyä ja ilmoittautua. Hakulomakkeita toimisto@yrittajanaiset.fi osoitteesta. Helsingin Yrittäjänaisten hallitus valitaan ti 19.11.2019 syyskokouksessa. Helsingin vaaleissa esittäydytään paikan päällä. Hallituksiin kaivataan uusia hakijoita! Tartu siis tilaisuuteen.


Tärkeintä on kuitenkin, että olet mukana toiminnassa. Omalla mielekkäällä tavalla! Jäsenenä siihen on monia mahdollisuuksia ja kanavia. Huomioi myös, että koko valtakunnan verkostomme on ulottuvillasi.

Ja jäsenyytesi on jo kannanotto. Olet mukana edistämässä naisten yrittäjyyttä.


Värikästä, energisoivaa syksyä!


Jaana Koskinen

puheenjohtaja

jaana.koskinen@ajantieto.fi 

puh. 040 569 350
2. JÄSENASIAT


Syksyn stipendit


Syksyn 2019 hakuaika on 1.8. - 10.9.2019. Stipendiä voivat hakea yhdistyksen varsinainen jäsen tai ryhmä jäseniä, jotka ovat hakupäivänä olleet yhdistyksen jäseninä vähintään kaksi vuotta. Jäsen voi hakea stipendiä useammankin kerran, kuitenkin niin että edellisestä stipendin myöntämisestä on kulunut kaksi vuotta. Stipendiä ei myönnetä rinnakkaisjäsenille.
Lue lisää https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/10 


Täsmä sparrausta tuote-ja palvelukehitykseen ja myyntiosaamiseen


 1. Nyt on haettavissa paikat syksyn ja kevään Tuote-ja palveluvirittämöön ole nopea -  hae mukaan! Kyseessä on ESR-hanke. Lue lisää Https://tuotejapalveluvirittamo.metropolia.fi  


 1. Suosittu NewCo Helsingin Yritystreffit
  Yritystreffien lisäksi huippuasiantuntijat päivittävät myyntiosaamisesi tekoälyaikaan ja pääset harjoittelemaan tehokkaimpia myyntitekniikoita! 300 nopeinta ja onnekkainta yrittäjää mahtuu mukaan – varmista paikkasi tilaisuudessa! 

Aika: Torstai 19.9.2019, klo 13-20.30 
Paikka: OP Vallila, Gebhardinaukio 1, Helsinki

Ota osaaminen ja työkalut haltuusi ja ilmoittaudu tapahtumaan osoitteessa:  https://www.lyyti.fi/reg/myynnistatulihelppoa

Ks. lisää NewCo:n tapahtumia yrittäjille ja yrittämisestä kiinnostuneille: https://newcohelsinki.fi/fi/events/ 


Markkinointimateriaalia käyttöösi

Hei, saat upean taustan Facebook-profiiliin otathan käyttöön! Vastuullinen yrittäjänainen tarkoittaa meitä vahvoja, rehellisiä naisia, jotka työllistämme itsemme ja mahdollisesti muitakin niin, että tämä maapallo säilyy upeana paikkana elää myös lapsillemme. Voimme nukkua yömme hyvin koska teemme työmme vastuullisesti. Poimi linkin takaa materiaalit ja käytä. Näytä vastuullisuutesi niin työpaikalla kuin verkossakin. https://www.yrittajanaiset.fi/vastuullinen-yrittajanainen/ 


Wanted!

Etsimme jäsenistöstämme siivousalan yrittäjiä, jotka haluavat ottaa osaa järjestettävään Helsingin Yrittäjänaisten huoneiston siivouskilpailutukseen. Huoneiston koko 187m2, jonka siivous 2krt/kk talviaikana, pikasiivoukset lyhyellä varoitusajalla, lattian vahauksen ja ikkunanpesut vuosittain. Ota yhteyttä Tarja Karppinen tarja@valonvarit.fi , puh.  050 306 3936, 31.8. mennessä, kiitos. Tarja on hallituksen jäsen.

 

Terveisin Helsingin Yrittäjänaisten hallitus, https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/5


3. UUDET JÄSENET
Hallitus hyväksyi kokouksessa 21.8.2019 seuraavat uudet jäsenet:

Melina Iso-Aho 

Sari Boström 

Anna-Mari Jaatinen 

Laura Kallahti 

Anu Konttila 

Pauliina Lindholm Delia 

Cecilia Myllylä 

Tuyen Nguyen 

Minna Paulin 

Katriina Soikkeli-Kujala


Tervetuloa joukkoomme! Osallistumalla tapahtumiimme saat hyötyä jäsenyydestäsi. Toivottavasti tapaamme pian. Tutustu tapahtumiimme osoitteessa www.helsinginyrittajanaiset.fi/4.


Liitythän myös Facebook-ryhmäämme! Ryhmä on julkinen, mutta vain jäsenet voivat tehdä julkaisuja. Siellä voit kertoa kuulumisia ja mainostaa yrityksesi tuotteita ja palveluita!

4. TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET


Yrittäjäpäivän ETKOT - avoimet ovet huoneistolla

Pre-Party - National Entrepreneurship Day! Open House

Aika ke 4.9.2019, klo 18.30 - 20.30

Paikka Helsingin Yrittäjänaiset ry, Uudenmaankatu 23 A 2, 00120 Helsinki

Ilmoittautuminen Ilmoittautuminen tarjoiluja varten

https://www.lyyti.in/Yrittajapaivan_ETKOT__Avoimet_ovet_huoneistolla_0384


Tilaisuus on maksuton. Tarjolla pientä purtavaa, kahvia ja teetä.
Vår företagarkväll är öppen för alla, har gratis inträde men förhandsanmälan är obligatorisk.  Välkomna med!


Vietetään yhdessä yrittäjyyden äärellä valtakunnallisen juhlapäivän etkoja. Ota yrittäjyydestä kiinnostunut ystävä mukaan. Helsingin Yrittäjänaiset esittäytyy tilaisuuden alussa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Entrepreneur Association on Wednesday the 4th of September 2019 at 6.30 pm! At the event, the Helsinki Women Entrepreneurs Association will give you an overview of the versatile and inspiring network of entrepreneurs, events and networks that are available to all the members. Snacks and coffee/tee will be served, and the event is for free. The presentation will be given in Finnish, English and Swedish.  Don’t miss out on our lovely Pre-Party, in celebration of the National Entrepreneurship Day! Looking forward to seeing you!

Vuosina 1995–1996 lamakauden jälkeen joukko yrittäjiä kokoontui ja tilaisuudessa pohdittiin, miten voitaisiin antaa uskoa yrittäjille ja miten yrittäjyyden arvostusta voitaisiin lisätä ja yrittämisen toimintaedellytyksiä parantaa.  Päivä on merkitty Yliopiston almanakkaan vuodesta 2010 alkaen. Yrittäjä on päivänsä ansainnut! 


”Laittakaa liput salkoon, avatkaa yrityksenne ovet, kutsukaa asiakkaita ja kumppaneita kylään, verkottukaa ja tehkää yritystänne ja yrittäjyyttänne tunnetuksi”, kannustaa yrittäjäneuvos ja Yrittäjän Päivä -säätiön hallituksen puheenjohtaja Riitta Antinmäki.


 

Yrittäjäpatsas. Narinkkatori, Helsinki.


HILJAISTA KAUNEUTTA ATENEUMISSA

Aika: Torstai 19.9.2019, klo 17:15

Paikka: Ateneum, Kaivokatu 2, 00100 Helsinki, Museokaupan aula

Ilmoittautuminen: 12.9.2019 mennessä https://www.lyyti.fi/reg/hiljaistakauneutta 

 

Kulttuuriklubi vierailee opastetusti Ateneumin näyttelyssä Hiljainen kauneus. Mukaan mahtuu 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Näyttely yhdistää Pohjoismaiden ja Itä-Aasian taidetta, joille on luonteenomaista ajatus arjen kauneudesta ja yhteys luontoon. Rinnakkain on kuvataidetta, keramiikkaa, tekstiilitaidetta ja arkkitehtuuria, erityisesti 1950- ja 1960-luvuilta.

Näyttelyn taiteilijoita ovat muun muassa Heidi Blomstedt, Shoji Hamada, Erkki Heikkilä, Rune Jansson, Aimo Kanerva, Carl Kylberg, Maija ja Ahti Lavonen, Bernard Leach, Ufan Lee, Ulla Rantanen, Kyllikki Salmenhaara, Key Sato, Helene Schjerfbeck, Jaakko Sievänen, Per Stenius, Zao Wou-Ki ja Samiro Yunoki.

 

Opastuskierros alkaa klo 17:30, mutta tapaamme sitä ennen Ateneumin museokaupan aulassa klo 17:15. Sitä ennen jokainen käy maksamassa sisäänpääsymaksun joko rahalla tai museokortilla ja jättämässä ulkovaatteet säilytykseen. Yhdistys maksaa opastuksen. T. Paula Hjelt-Putilin 040 580 1021.

 

https://ateneum.fi/nayttelyt/hiljainen-kauneus/ 

Kirjailijavieraana Sirpa Kähkönen 

Aika: Maanantai 23.9. klo 17.30-19.30

Paikka: Huoneisto Uudenmaankatu 23 A 2

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Kirjailijavieraana_Sirpa_Kahkonen_3559 

Syyskuussa saamme vieraaksemme Pro Finlandia-palkitun kirjailija Sirpa Kähkösen. Hän kuvailee yksilön kohtaloa suurten historiallisten muutosten ja kriisien aikoina. Kähkönen on pitkän ja menestyksekkään uransa aikana kirjoittanut sekä romaaneja että tietokirjallisuutta historian tapahtumista Suomessa ja sen lähialueilla.

"Me emme koskaan lakkaa tarkastelemasta mennyttä, omaamme ja yhteistä. Me kerromme sen yhä uudelleen itsellemme ja muille. Kun yksi tarina sulkeutuu, siitä alkaa versoa kymmenen uutta. Saamme edellisiltä sukupolvilta rasioita ja paketteja, lippaita ja arkkuja, aineellisia ja aineettomia. Niitä kantaen me vaellamme täällä maailmassa.

Sanat eivät ole ainut tapa välittää tietoa menneestä. Myös ruumis kuiskaa, huutaa, valittaa ja iloitsee. Mutta vain sanojen kautta voimme jakaa koetun, perityn, yhteisen ja kaikkein yksityisimmänkin. Kerro sinä tarinasi eteenpäin – sana on kaunein lahja." 


– Sirpa Kähkönen YLE Radio Suomen Kutsuvieras-ohjelmassa 2019


Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan! 

 

 Lisätiedot: katarina@slapmedia.com, puh. 040 5584467


Liittokokous ja Yrittäjänaiset-seminaari Jyväskylässä 4.-6.10.2019 


Ilmoittaudu tapahtumaan tästä 19.9.2019 mennessä

Ohjelma

Hinnasto

Majoitus, varauskiintiö voimassa 4.9. saakka

Helsingin Yrittäjänaisten myönnetään tukea enintään 150 € kuluja vastaan.


Jyväskylässä roihuaa lokakuussa, kun valtakunnalliset Yrittäjänaiset-seminaari ja Suomen Yrittäjänaisten Liittokokous rantautuvat kaupungin keskustaan. Koko viikonloppu on pyhitetty yhdessäololle, sytyttävälle ohjelmalle, innostaville tarinoille ja Yrittäjänaisille. Yhdessä innostumme, innostamme sekä annamme ja saamme paljon. Mikä on sinun palosi? Mikä saa sinut syttymään? Ja mikä on se voima, mikä meistä kaikista Yrittäjänaisista löytyy – tule mukaan ja löydä oma roihusi Jyväskylästä. 


Viikonloppu koostuu järjestöpäivästä ja seminaaripäivästä iltajuhlineen. Perjantain järjestöpäivä on tarkoitettu yhdistyaktiiveille ja ajatuksena on saada työkaluja siihen omaan yhdistystoimintaan – innostua ja innostaa! Perjantai-illan liittokokous on koko jäsenistölle avoin kokous, missä päätetään kaikkien yhteisistä asioista ja valitaan hallitukselle erovuoroisten tilalle uudet jäsenet ja varajäsenet.


Lauantaipäivä on pyhitetty jäsenille! Juuri sinulle! Lauantain ohjelmassa on Yrittäjänainen-seminaari ja tapahtumatori, josta löytyvät ihanat myyjät ja esittelijät sekä jokaisen Yrittäjänaisen parhaat ostokset.


Lauantai huipentuu iltajuhlaan, josta ei säihkettä puutu. Musiikkia, Keski-Suomen herkullisimmat ruoat, kuplivimmat drinkit, juhlapuheet sekä palkitsemiset, ja mikä parasta – sinä! Viikonlopun ohjelmassa on varattu aikaa myös verkostoitumiselle, ostoksille ja omatoimiseen kaupungilla pörräämiseen.


Terveisin, Keski-Suomen Yrittäjänaiset


Kulttuuriklubi vie Sinut 

EDUSKUNTAAN JA EVA BIAUDET´A TAPAAMAAN


 


Aika: Tiistai 22.10.2019, turvatarkastus klo 16:15,

Paikka: Eduskuntatalo, B-sisäänkäynti, Mannerheimintie 30, 00100, B-sisäänkäynti on pääportaiden pohjoispuolella.

Ilmoittautuminen: pe 11.10.2019 mennessä https://www.lyyti.in/vierailueduskuntaan

 

Kulttuuriklubi järjestää vierailun Eduskuntaan. Mukaan mahtuu 20 jäsentämme. Oppaanamme ja emäntänämme toimii kansanedustaja Eva Biaudet. Hän on myös Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja, ja Suomen Yrittäjänaiset kuuluu NJKL:ään. Eduskuntatalo on kokenut perusteellisen kunnostuksen, ja J. S. Sirénin suunnittelema talo on arkkitehtonisesti upea kokonaisuus.

 

Tapaamisiin. Paula Hjelt-Putilin 040 580 1021


Yrittäjänaistenpäivä 24.10.2019

Aika: to 24.10.2019 kello 18 - 21

Paikka: Sali, Uudenmaankatu 23 A 2
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Yrittajanaistenpaiva_8230 


Valtakunnallista Yrittäjänaistenpäivää vietetään perinteisesti 24.10. Tervetuloa mukaan juhlaan, nautitaan herkullisesta illallisesta ja loistavasta seurasta, naisenergiasta. Tilaisuudessa julkistetaan seuraava helsinkiläinen vuoden yrittäjänainen.  Sydämellisesti tervetuloa! Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Sääntömääräinen syyskokous 

Aika: ti 19.11.2019 kello 17.00, varsinainen kokous alkaa kello 18.00
Paikka: Uudenmaankatu 23 A 2, Salissa
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Saantomaarainen_syyskokous_5040 


Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään huoneistolla ti 19.11. kello 18.00. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Valitaan mm. hallituksen varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle. Lisäksi käsitellään jäsenten hallitukselle vähintään 21 vuorokautta ennen kokousta kirjallisesti esittämät asiat (helsinki@yrittajanaiset.fi). Kutsu kokoukseen toimitetaan sääntöjen mukaan vähintään 10 vuorokautta ennen kokousta. Kutsu toimitetaan sähköpostilla. 


Kiinnostaako hallitustyö? Lisätietoja hallitusjäseniltä https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/5. Erovuorossa ovat Tuula Maunula, Soile Viita ja Ulrika Larpes. Hallituksessa jatkavat: Jaana Koskinen, Riitta Hämäläinen-Bister, Tarja Karppinen, Nani Härkönen, Kira Tiivola, Kirsti Barannik. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja kuudesta kahdeksaan (6-8) jäsentä. Kahvitarjoilujen takia ilmoittautuminen toivottavaa kokoukseen linkistä https://www.lyyti.in/Saantomaarainen_syyskokous_5040 

5.  JÄSENETUJA


Sokos Hotels


Majoitusetu - Hotelli Albert, Albertinkatu 30, 00120 Helsinki.

Majoitus on 9 % päivähintaa edullisempi. Albertin etu on tarkoitettu Helsingin Yrittäjänaisille ja huoneistomme asiakkaille. Jäsenemme voivat käyttää samaa yritystunnusta koko Suomen Sokos Hotelseissa. Tällöin alennus on noin 5 %. Helsingin Yrittäjänaiset ry yritystunnus on 34802909. Varaukset tulee tehdä netissä osoitteessa www.sokoshotels.fi

 

Ateriaetu - Ravintola Albert, Albertinkatu 20, 00120 Helsinki. Lounaan etuhinta jäsenille 9,70 eur (kotiruokabuffet, norm. noin 10,80 eur). Mainitse Helsingin Yrittäjänaiset. 


6. HUONEISTO (Uudenmaankatu 23 A 2)


Järjestätkö asiakastapahtuman, kokouksen,  seminaarin tai sukujuhlat? Vuokraa Sali noin 50 henkilön tapahtumiin ja pienemmät neuvottelutilat Rauha tai Olga, kun tarvitset tilaa 10 - 20 hengelle tai vaikka lyhytaikaiseen käyttöön. Tilat sopivat mainiosti esim.  1 - 3 tunniksi - pyydä tarjousta! Muistathan jäsenedun -10 % vuokraushinnoista!


Vuokrahinnat: 4 tuntia 285 € kello 9-16 välisenä aikana. Muista tuntivuokrista kysy tarjous. Lisätiedot huoneistosta sekä vuokrahinnasto 


Huoneistohoitajamme on yhdistyksen jäsen Anna-Liisa Uskali, LKV. Anna-Liisan tavoitat numerosta
050 559 6888 ja sähköpostitse vuokrausasioissa helsinkihuoneisto@yrittajanaiset.fi. 


7. SENIORIT


Kokoonnumme syksyn avaukseen huoneistolla maanantaina 26.8.2019 klo 13.00. Hyvää kesän jatkoa kaikille ja tervetuloa mukaan toivottaa Marjatta puh. 0400 893311                                      


8. MUUT ASIAT


Olethan Helsingin Yrittäjänaisten Facebook-ryhmän jäsen? Liity mukaan niin saat näkyvyyttä yrityksellesi.    

Membook on Suomen Yrittäjänaisten ylläpitämä jäsenrekisteri, josta pääset maksamaan jäsenmaksun ja saat yrityksesi tietoja näkyviin HYN-kotisivuille.


Löydätkö  yrityksesi Helsingin Yrittäjänaisten Markkinapaikasta? Tsekkaa tästä linkistä.


Mitä tehdä, jos tiedot eivät löydy?


 1. Kirjaudu Membookiin sähköpostiosoitteellasi ja salasanalla (pyydä uusi, jos olet unohtanut salasanasi)

 2. Valitse Yhteisöksi Helsingin Yrittäjänaiset

 3. Valitse Jäsentiedot

 4. Valitse Lisätiedot

 5. Valitse Saako tiedot julkaista markkinapaikalla? (Rasti ruutuun!)

 


Palautetta tai kehittämisideoita jäsenviestintään?
Teknisiä ongelmia?
 
Ole yhteydessä helsinki@yrittajanaiset.fi !
 
Seuraava jäsentiedote ilmestyy ti 24.9.2019
 
Ostetaan toistemme palveluita ja tuotteita! 26.03.2020Ylimääräinen jäsenkirje 26.3.2020
14.03.2020Maaliskuun jäsenkirje 3/2020
13.02.2020Helmikuun jäsenkirje 2/2020
23.01.2020Tammikuun jäsenkirje 1/2020
21.11.2019Marraskuun jäsenkirje 10/19
19.11.2019Helsingin Yrittäjänaiset ry:n uusi hallitus
24.10.2019 20:00Vuoden 2019 Helsingin Yrittäjänaiseksi
06.10.2019Liekeissä
24.09.2019Jäsenkirje 8
23.08.2019Jäsenkirje 7

Siirry arkistoon »