Jäsenkirje 6

14.06.2019

Helsingin Yrittäjänaiset ry

Jäsenkirje 6 / 14.6.2019


 1. Puheenjohtajan terveiset

 2. Jäsenasiat

 3. Uudet jäsenet

 4. Tapahtumat ja koulutukset

 5. Jäsenetuja

 6. Huoneisto

 7. Seniorit

 8. Muut asiat


1. PUHEENJOHTAJAN TERVEISET


Think Big – is Your business scalable?


WEgate Networking Event pidettiin eilen Brysselissä. Tapahtuma oli Euroopan komission järjestämä tilaisuus naisyrittäjyyden edistämiseksi. Tapahtuma kokosi noin 100 osallistujaa eri puolilta Eurooppaa. Komission kutsumana olimme yhdessä Henrietta Kvistin kanssa paikalla. Tilaisuudessa esitettiin Henriettan yrittäjätarina videolla, joka tehtiin komission toimesta. The European Gateway for Women’s Entrepreneurship WEgate (https://wegate.eu/) on alusta, joka kokoaa yhteen mm. naisyrittäjäjärjestöjä, hankkeita, bisnesenkeleitä ja muita toimijoita, jotka ovat mukana vauhdittamassa naisia yrittäjyyden polulla.


Yrittämisessä on eri maissa yllättävän samankaltaisia haasteita, mutta joillain osa-alueilla aika suuriakin eroavaisuuksia. Suomessa on olemassa toimivat yrittäjyyden tukipilarit. Totesimme yhdessä , että onnistumisen roolimalleja kaivataan kaikkialla. Mutta yhtä tärkeää on myös vastoinkäymisistä oppiminen.


Yrittäjänaisten verkostot vaihtelevat kovasti maittain. Joissakin maissa ei ole mitään kokoavaa organisaatiota, joissakin kuten meillä taasen on pitkät perinteet. WEgate kokoaa meidät eurooppalaiset yhteen. Jatkossa kaikki relevantti tieto ja toimijat tulisi löytyä yhdestä ja samasta paikasta. Asian tärkeydestä ja toteutuksesta käytiin Brysselissä vilkasta keskustelua. Iloksemme tapasimme monta Suomessa käynyttä naista, myös bisnesenkeleitä. Naiset auttavat toisiaan. Voisiko sinun tuotteillesi tai palveluillesi löytyä bisnestä ulkomailta?


Jaana Koskinen

puheenjohtaja

jaana.koskinen@ajantieto.fi, puh. 040 569 350


2. JÄSENASIAT


Vastuullinen Yrittäjänainen


Hei, saat upean taustan Facebook-profiiliin otathan käyttöön! Vastuullinen yrittäjänainen tarkoittaa meitä vahvoja, rehellisiä naisia, jotka työllistämme itsemme ja mahdollisesti muitakin niin, että tämä maapallo säilyy upeana paikkana elää myös lapsillemme. Voimme nukkua yömme hyvin koska teemme työmme vastuullisesti. Poimi linkin takaa materiaalit ja käytä. Näytä vastuullisuutesi niin työpaikalla kuin verkossakin. https://www.yrittajanaiset.fi/vastuullinen-yrittajanainen/


Vuoden 2019 Yrittäjänainen


Oletko sinä vuoden Yrittäjänainen? Tavoitteena on löytää yrittäjänainen, joka on tehnyt esimerkillistä j uraaurtavaa työtä oman yrityksensä ja alansa kehittäjänä.


Hakuun voivat osallistua kaikki halukkaat, ilman yhdistyksen hallituksen

ehdotusta.


Kriteerit ja hakulomakkeet löydät Yhdistysmapista. Hakuaikaa on 30.6.2019

saakka.

Vuoden 2019 Kultainen Oras

 

Tunnetko nuoren yrittäjänaisen, joka on toiminut esimerkillisesti ja innostavalla tavalla kehittänyt yritystään? Vinkkaa hänelle tai ilmoita ehdolle Kultainen Oras-palkinnon saajaksi. Kriteerit ja hakulomakkeet löydät Yhdistysmapista. Hakuaikaa on 30.6.2019 saakka.


Hanki kaksi uutta jäsentä jäsenkilpailu jatkuu

Tehdään Yrittäjänaisista vielä näkyvämpi ja vaikuttavampi järjestö, tuo kaverisi mukaan! Hanki kolme täysin uutta jäsentä, ja saat itsellesi 50 euron lahjakortin käytettäväksi valitsemaasi jäsenyritykseen.


 • Uusi jäsen täyttää jäsenhakemuksen ja nimeää sinut lomakkeella suosittelijaksi

 • Kun olet hankkinut kolme uutta jäsentä, ilmoita heidän nimensä toimistoon (helena.pitkonen@yrittajanaiset.fi). Toimitamme sinulle lahjakortin heti, kun hankkimasi uudet jäsenet ovat maksaneet jäsenmaksunsa.Tervetuloa uuteen vapaaehtoisten tiimiin!

Kiinnostaako sosiaalinen media, viestintä ja tapahtumien järjestäminen?


Kokoamme Helsingin Yrittäjänaisiin uutta tiimiä, joka rakentaa yhdessä yhä vahvempaa järjestöä ja lisää tunnettuuttamme. Tule mukaan! Koulutamme vapaaehtoiset, joten saat työkaluja, joita voit hyödyntää sekä yhdistyksen vapaaehtoistehtävissä että oman yrityksesi puikoissa. Miltä kuulostaisi vinkit parempiin kännykkäkuviin, koukuttavan somepostauksen kirjoittamiseen tai menestyksekkään tapahtuman järjestämiseen? No, hyvältähän ne kuulostavat. Tervetuloa mukaan! Ilmoittaudu mukaan 4.8.2019 mennessä osoitteeseen helsinki@yrittajanaiset.fi.  3. UUDET JÄSENET

Hallitus hyväksyi viime kokouksessaan 11.6.2019 seuraavat uudet jäsenet:


Melina Iso-Aho

Anna-Mari Jaatinen

Delia Cecilia Myllylä


Tervetuloa joukkoomme! Osallistumalla tapahtumiimme saat hyötyä jäsenyydestäsi. Toivottavasti tapaamme pian. Tutustu tapahtumiimme osoitteessa www.helsinginyrittajanaiset.fi/4.


Liitythän myös Facebook-ryhmäämme! Ryhmä on julkinen, mutta vain jäsenet voivat tehdä julkaisuja. Siellä voit kertoa kuulumisia ja mainostaa yrityksesi tuotteita ja palveluita!


4. TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET


KESÄRETKI SEURASAAREEN

Kesäkauden päättäjäiset, syyskauden avajaiset!

Aika: Torstai 22.8.2019, kello 15:30
Paikka: Seurasaari kello 15:30 ja ravintola Seurasaaren Kruunu kello 17:30
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/KESARETKI_SEURASAAREEN_6802

Tule mukaan kesäkauden päättäjäisiin Seurasaaren kansanpuistoon. Kävellään Paulan johdattelemana ihanan luonnon keskellä ja merenrantamaisemissa, yhdessä viihtyen ja ulkoilmasta nauttien.

Kävelyretken jälkeen yhdistys tarjoaa lohikeittopäivällisen kello 17:30 historiallisessa Seurasaaren Kruunussa.

Kokoontuminen kello 15.30 Seurasaaren sillan mantereenpuoleisessa päässä ja kello 17.30 Seurasaaren Kruunu. Yhteydet: HSL Bussi 24, Ullanlinnasta Erottajan kautta Seurasaaren sillan tuntumaan.

Hyvät kävelyjalkineet ja sään mukainen pukeutuminen kannattaa ottaa huomioon, samoin tarpeellinen juoma- ja energiatarve kävelyreitin varrella.

Bussi 24 tulee aivan Seurasaaren sillan tuntumaan. Suositeltavaa on käyttää julkista liikennettä, sillä parkkipaikkoja autoille on lähistöllä vain minimaalisesti. Pyörällä ja miksei kävellenkin voi tulla.

Mukaan mahtuu parisen kymmentä osallistujaa.

Kannattaa ilmoittautua jo nyt, sillä kesälomien jälkeen ryhmä voi olla täynnä.

Kulttuuriklubi ja Paula Hjelt-Putilin (040 580 1021) toivottavat sinut tervetulleeksi.

https://www.seurasaarenkruunu.fi/

HILJAISTA KAUNEUTTA ATENEUMISSA

Aika: Torstai 19.9.2019, klo 17:15

Paikka: Ateneum, Kaivokatu 2, 00100 Helsinki, Museokaupan aula

Ilmoittautuminen: 12.9.2019 mennessä https://www.lyyti.fi/reg/hiljaistakauneutta

Kulttuuriklubi vierailee opastetusti Ateneumin näyttelyssä Hiljainen kauneus. Mukaan mahtuu 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Näyttely yhdistää Pohjoismaiden ja Itä-Aasian taidetta, joille on luonteenomaista ajatus arjen kauneudesta ja yhteys luontoon. Rinnakkain on kuvataidetta, keramiikkaa, tekstiilitaidetta ja arkkitehtuuria, erityisesti 1950- ja 1960-luvuilta.

Näyttelyn taiteilijoita ovat muun muassa Heidi Blomstedt, Shoji Hamada, Erkki Heikkilä, Rune Jansson, Aimo Kanerva, Carl Kylberg, Maija ja Ahti Lavonen, Bernard Leach, Ufan Lee, Ulla Rantanen, Kyllikki Salmenhaara, Key Sato, Helene Schjerfbeck, Jaakko Sievänen, Per Stenius, Zao Wou-Ki ja Samiro Yunoki.

Opastuskierros alkaa klo 17:30, mutta tapaamme sitä ennen Ateneumin museokaupan aulassa klo 17:15. Sitä ennen jokainen käy maksamassa sisäänpääsymaksun joko rahalla tai museokortilla ja jättämässä ulkovaatteet säilytykseen. Yhdistys maksaa opastuksen. T. Paula Hjelt-Putilin 040 580 1021.

https://ateneum.fi/nayttelyt/hiljainen-kauneus/

Kirjailijavieraana Sirpa Kähkönen

Aika: Maanantai 23.9. klo 17.30-19.30
Paikka: Huoneisto Uudenmaankatu 23 A 2
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Kirjailijavieraana_Sirpa_Kahkonen_3559

Syyskuussa saamme vieraaksemme Pro Finlandia-palkitun kirjailija Sirpa Kähkösen. Sirpa kertoo meille yrittäjänaisille kirjoistaan ja kirjailijantyön käytännön puolesta. Kirjailijuutta voi ajatella myös yrittäjyyden kautta ja silloin kirjailijan arjesta löytyyy monia kiinnostavia vertailukohtia yrittäjyyteen. 

Kirjoissaan Sirpa Kähkönen kuvailee yksilön kohtaloa suurten historiallisten muutosten ja kriisien aikoina. Hän on pitkän ja menestyksekkään uransa aikana kirjoittanut sekä romaaneja että tietokirjallisuutta historian tapahtumista Suomessa ja sen lähialueilla. Hänen kirjansa ovat hyvin ajankohtaisia yhteiskunnallisen tilanteen muuttuessa koko ajan.

"Me emme koskaan lakkaa tarkastelemasta mennyttä, omaamme ja yhteistä. Me kerromme sen yhä uudelleen itsellemme ja muille. Kun yksi tarina sulkeutuu, siitä alkaa versoa kymmenen uutta. 

Sanat eivät ole ainut tapa välittää tietoa menneestä. Myös ruumis kuiskaa, huutaa, valittaa ja iloitsee. Mutta vain sanojen kautta voimme jakaa koetun, perityn, yhteisen ja kaikkein yksityisimmänkin. Kerro sinä tarinasi eteenpäin – sana on kaunein lahja." 

Sirpa Kähkönen

– Sirpa Kähkönen YLE Radio Suomen Kutsuvieras-ohjelmassa 2019

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Sirpa Kähkösen lukuvinkit meille yrittäjänaisille kesäksi:
"Jos haluaa pitkäkestoista luettavaa, jossa pääsee kokonaiseen maailmaan, kannattaa aloittaa Kuopio-sarjani alusta. Voi lukea seuraavat kirjat: Mustat morsiametRautayöt, Jään ja tulen kevät, Lakanasiivet, Neidonkenkä, Hietakehto, Tankkien kesä.

Monet ovat lukeneet sarjani kesällä ja tykänneet kovasti.

Vaihtoehtona on lukea Graniittimies, joka on sarjasta riippumaton, mutta liittyy kyllä sarjan kuvaamaan 1900-luvun alun dramaattiseen Suomen historiaan. Se kertoo nuorista utopisteista, jotka lähtivät rakentamaan ihannemaataan ja pettyivät rajusti.

Jos haluaa lukea tietokirjan, Vihan ja rakkauden liekit kertoo 1930-luvun karusta historiasta ihmiskohtaloiden kautta."

Lisätiedot tapahtumasta: katarina@slapmedia.com, puh. 040 5584467

 

Liittokokous ja Yrittäjänaiset-seminaari Jyväskylässä 4.-6.10.2019

Helsingin Yrittäjänaisten stipendi enintään 150 € kuluja vastaan.Jyväskylässä roihuaa lokakuussa, kun valtakunnalliset Yrittäjänaiset-seminaari ja Suomen Yrittäjänaisten Liittokokous rantautuvat kaupungin keskustaan. Koko viikonloppu on pyhitetty yhdessäololle, sytyttävälle ohjelmalle, innostaville tarinoille ja Yrittäjänaisille. Yhdessä innostumme, innostamme sekä annamme ja saamme paljon. Mikä on sinun palosi? Mikä saa sinut syttymään? Ja mikä on se voima, mikä meistä kaikista Yrittäjänaisista löytyy – tule mukaan ja löydä oma roihusi Jyväskylästä.


Viikonloppu koostuu järjestöpäivästä ja seminaaripäivästä iltajuhlineen. Perjantain järjestöpäivä on tarkoitettu yhdistyaktiiveille ja ajatuksena on saada työkaluja siihen omaan yhdistystoimintaan – innostua ja innostaa! Perjantai-illan liittokokous on koko jäsenistölle avoin kokous, missä päätetään kaikkien yhteisistä asioista ja valitaan hallitukselle erovuoroisten tilalle uudet jäsenet ja varajäsenet.


Lauantaipäivä on pyhitetty jäsenille! Juuri sinulle! Lauantain ohjelmassa on Yrittäjänainen-seminaari ja tapahtumatori, josta löytyvät ihanat myyjät ja esittelijät sekä jokaisen Yrittäjänaisen parhaat ostokset.


Lauantai huipentuu iltajuhlaan, josta ei säihkettä puutu. Musiikkia, Keski-Suomen herkullisimmat ruoat, kuplivimmat drinkit, juhlapuheet sekä palkitsemiset, ja mikä parasta – sinä! Viikonlopun ohjelmassa on varattu aikaa myös verkostoitumiselle, ostoksille ja omatoimiseen kaupungilla pörräämiseen.


Nyt naiset päivät kalenteriin ja kuulolle! Lisätietoa tapahtumasivuilla facebookissa!
Terveisin, Keski-Suomen Yrittäjänaiset


Kulttuuriklubi vie Sinut

EDUSKUNTAAN JA EVA BIAUDET´A TAPAAMAANAika: Tiistai 22.10.2019, turvatarkastus klo 16:15,

Paikka: Eduskuntatalo, B-sisäänkäynti, Mannerheimintie 30, 00100, B-sisäänkäynti on pääportaiden pohjoispuolella.

Ilmoittautuminen: pe 11.10.2019 mennessä https://www.lyyti.in/vierailueduskuntaan

Kulttuuriklubi järjestää vierailun Eduskuntaan. Mukaan mahtuu 20 jäsentämme. Oppaanamme ja emäntänämme toimii kansanedustaja Eva Biaudet. Hän on myös Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja, ja Suomen Yrittäjänaiset kuuluu NJKL:ään. Eduskuntatalo on kokenut perusteellisen kunnostuksen, ja J. S. Sirénin suunnittelema talo on arkkitehtonisesti upea kokonaisuus.

ERITTÄIN TÄRKEÄÄ:


1)Käynti alkaa klo 16:15 turvatarkastuksella, josta ei sovi myöhästyä. Varsinainen opastus alkaa 16:30. Turvatarkastus, joka on samantapainen kuin lentokentällä, tehdään jokaiselle vierailijalle. Metalliesineet kannattaa ottaa esiin ennen tarkastusta. Kiellettyjä esineitä Eduskuntatalossa ovat terävät esineet (sakset, veitset, monitoimityökalut), syttyvät ja myrkylliset aineet, kaasusumuttimet (aerosolit, sytyttimet) sekä nesteet ja eväät. Turvatarkastuksessa poiskerätyt esineet palautetaan vierailun jälkeen.

2) Eduskuntatalossa on paljon portaita, joten opastuskierros talossa ei ole suopea liikuntaesteisille.

3) Kovaäänistä ja häiritsevää käytöstä on vältettävä. Matkapuhelimet on pidettävä äänettömällä koko vierailun ajan. Vieraiden on pukeuduttava asiallisesti, ja esim. pipot ja lippalakit jätetään naulakkoon.

Valokuvaaminen Eduskuntatalossa on sallittua.

4) Osallistujien nimilista toimitetaan määräysten mukaan Eduskuntaan.

Tapaamisiin. Paula Hjelt-Putilin 040 580 1021


5.  JÄSENETUJA


Syksyn stipendit


Syksyn 2019 hakuaika on 1.8. - 10.9.2019. Stipendiä voivat hakea yhdistyksen varsinainen jäsen tai ryhmä jäseniä, jotka ovat hakupäivänä olleet yhdistyksen jäseninä vähintään kaksi vuotta. Jäsen voi hakea stipendiä useammankin kerran, kuitenkin niin että edellisestä stipendin myöntämisestä on kulunut kaksi vuotta. Stipendiä ei myönnetä rinnakkaisjäsenille.
Lue lisää https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/10


Sokos Hotels


Majoitusetu - Hotelli Albert, Albertinkatu 30, 00120 Helsinki.

Majoitus on 9 % päivähintaa edullisempi. Albertin etu on tarkoitettu Helsingin Yrittäjänaisille ja huoneistomme asiakkaille. Jäsenemme voivat käyttää samaa yritystunnusta koko Suomen Sokos Hotelseissa. Tällöin alennus on noin 5 %. Helsingin Yrittäjänaiset ry yritystunnus on 34802909. Varaukset tulee tehdä netissä osoitteessa www.sokoshotels.fi.

Ateriaetu - Ravintola Albert, Albertinkatu 20, 00120 Helsinki. Lounaan etuhinta jäsenille 9,70 eur (kotiruokabuffet, norm. noin 10,80 eur). Mainitse Helsingin Yrittäjänaiset.


6. HUONEISTO (Uudenmaankatu 23 A 2)


Järjestätkö asiakastapahtuman, kokouksen,  seminaarin tai sukujuhlat? Vuokraa Sali noin 50 henkilön tapahtumiin ja pienemmät neuvottelutilat Rauha tai Olga, kun tarvitset tilaa 10 - 20 hengelle tai vaikka lyhytaikaiseen käyttöön. Tilat sopivat mainiosti esim.  1 - 3 tunniksi - pyydä tarjousta! Muistathan jäsenedun -10 % vuokraushinnoista!


Vuokrahinnat: 4 tuntia 285 € kello 9-16 välisenä aikana. Muista tuntivuokrista kysy tarjous. Lisätiedot huoneistosta sekä vuokrahinnasto


Huoneistohoitajamme on yhdistyksen jäsen Anna-Liisa Uskali, LKV. Anna-Liisan tavoitat numerosta
050 559 6888 ja sähköpostitse vuokrausasioissa helsinkihuoneisto@yrittajanaiset.fi.


7. SENIORIT


Seniorit viettävät ansaittua kesälomaa. Kokoonnumme seuraavan kerran syksyn avaukseen huoneistolla maanantaina 26.8.2019 klo 13.00. Hyvää kesän jatkoa kaikille ja

tervetuloa mukaan toivottaa Marjatta puh. 0400 893311

                                        


8. MUUT ASIAT


Olethan Helsingin Yrittäjänaisten Facebook-ryhmän jäsen? Liity mukaan niin saat näkyvyyttä yrityksellesi.   

Membook on Suomen Yrittäjänaisten ylläpitämä jäsenrekisteri, josta pääset maksamaan jäsenmaksun ja saat yrityksesi tietoja näkyviin HYN-kotisivuille.


Löydätkö  yrityksesi Helsingin Yrittäjänaisten Markkinapaikasta? Tsekkaa tästä linkistä.


Mitä tehdä, jos tiedot eivät löydy?


 1. Kirjaudu Membookiin sähköpostiosoitteellasi ja salasanalla (pyydä uusi, jos olet unohtanut salasanasi)

 2. Valitse Yhteisöksi Helsingin Yrittäjänaiset

 3. Valitse Jäsentiedot

 4. Valitse Lisätiedot

 5. Valitse Saako tiedot julkaista markkinapaikalla? (Rasti ruutuun!)


Tästä linkistä NewCo:n yrittäjille sopivia koulutuksia käykääpä valitsemassa sopivat ja  ilmoittautumassa https://newcohelsinki.fi/fi/events/

Palautetta tai kehittämisideoita jäsenviestintään?

Teknisiä ongelmia?


Ole yhteydessä helsinki@yrittajanaiset.fi !


Seuraava jäsentiedote ilmestyy ti 14.8.2019


Ostetaan toistemme palveluita ja tuotteita!
04.06.2020Kesäkuun jäsenkirje 6/2020
18.05.2020Ylimääräinen jäsenkirje 18.5.2020
07.05.2020Toukokuun jäsenkirje 5/2020
16.04.2020Huhtikuun jäsenkirje 4/2020
26.03.2020Ylimääräinen jäsenkirje 26.3.2020
14.03.2020Maaliskuun jäsenkirje 3/2020
13.02.2020Helmikuun jäsenkirje 2/2020
23.01.2020Tammikuun jäsenkirje 1/2020
21.11.2019Marraskuun jäsenkirje 10/19
19.11.2019Helsingin Yrittäjänaiset ry:n uusi hallitus

Siirry arkistoon »