Jäsenkirje 1/2019

18.01.2019

Helsingin Yrittäjänaiset ry

Jäsenkirje 1/2019

 1. Puheenjohtajan terveiset

 2. Uusi hallitus valmiina

 3. Stipendit - kevään hakuaika 1.1.-28.2.2019

 4. Uudet jäsenet

 5. Tapahtumat

 6. Huoneisto

 7. Seniorit

 8. Muut asiat

1. Puheenjohtajan terveiset

Helppo tulla, helppo olla, helppo mennä ja helppo palatakin

Vuoden ensimmäisessä jäsentapahtumassa, Tammitreffeillä oli runsaasti iloa, huumoria ja asiaakin. Mukana oli täysin uusia jäseniä, palaavia ja pitkään mukana olleita.  Kuulimme toistemme tarinoita ja liiketoiminnoista. Häkellyttävää on jäsentemme toimialojen kirjo. Mikä mahdollisuus meillä onkaan oppia toisiltamme ja toisistamme. Treffeillä mukana oli Forssan Yrittäjänaisten puheenjohtaja, lääkäri ja yrittäjänainen Merja Augustin. Merja alusti meidät keskusteluihin terveyteen ja sen ylläpitämiseen. Saatiin päivitystä ja vinkkejä itsestä huolehtimiseen.

Keväällä on kahdet merkitykselliset vaalit. Ehdokkaiden tulee olla tietoisia meidän yrittäjänaisten tarpeista ja haasteista. Myös naisten yrittäjyyspotentiaali tulee tunnistaa. Sosiaaliturvan uudistus nuijitaan mitä todennäköisemmin seuraavalla hallituskaudella ja siihen on tulossa meille, toivon mukaan hyvin merkityksellisiä uudistuksia. Olemme perustamassa omaan yhdistykseen vaikuttajaryhmää. Kutsumme mukaan jäseniä, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttamistyöstä. Ota yhteyttä hallituksen jäseneen Riitta Hämäläinen-Bisteriin sähköposti riitta (@) deviation.fi.

Tehdään yhdessä haluttua tulevaisuutta!

 

Jaana Koskinen
puheenjohtaja 
jaana.koskinen@ajantieto.fi
puh. 040 569 3500

2. Uusi hallitus

Helsingin Yrittäjänaiset ry:n hallitus 2019

puheenjohtaja Jaana Koskinen
varapuheenjohtaja Ulrika Larpes

rahastonhoitaja  Soile Viita
sihteeri Tarja Karppinen

Kira Tiivola

Nani Härkönen

Kirsti Barannik

Riitta Hämäläinen-Bister

Tuula Maunula

Me kaikki olemme täällä Jäsenten palveluksessa.  Otathan yhteyttä, anna palautetta, ideoita ja vinkkejä. Tehdään yhdistyksestämme merkityksellinen ja toimiva meille kaikille.

Yhteystiedot sivuillamme:  https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/5

3. Stipendit

Hae kulttuuri- tai jatkokoulutusstipendiä

Helsingin yrittäjänaisten jäsenenä 2 vuotta olleet voivat hakea stipendiä Rauha Hasselblattin rahastosta jatkokoulutukseen ja ammatilliseen kehittymiseen (ei kuitenkaan tutkinnon suorittamiseen). Rahaston varoja ei myönnetä poliittisiin tarkoituksiin.

Stipendiä haetaan kirjallisesti ennen tapahtuman tai koulutuksen alkua sitä tarkoitusta varten laaditulla hakemuksella, sitä ei voi hakea jälkikäteen. Koulutus tai tapahtuma voi alkaa annetun hakuajan puitteissa. Hakemus on päivättävä ja toimitettava hallitukselle ennen koulutuksen alkua.

HAKUAJAT:

Kevään 2019 hakuaika on 1.1. - 28.2.2019. Lataa stipendien http://www.helsinginyrittajanaiset.fi/11

Hakulomake liitteineen toimitetaan määräajassa Helsingin Yrittäjänaiset, Stipendit, Uudenmaankatu 23 A 2, 00120 Helsinki tai sähköisessä muodossa skannattuna ja allekirjoitettuna rahastonhoitaja Soile Viita soile.viita (@ )nelios.fi

Hallitus käsittelee hakemukset kokouksessaan maaliskuussa, jonka jälkeen asiasta tiedotetaan hakijoille ja julkaistaan HYN uutisissa ja jäsenkirjeessä. Lue lisää https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/10

Lue tästä koko kirje: https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/files/helsinginyrittajanaiset.kotisivukone.com/2019/Tammikuu_2019_2.pdf

4. Uudet jäsenet 15.1.2019

Uudet jäsenet hyväksyttiin hallituksen kokouksessa, tervetuloa:

Minna Karinen, Kauneus- ja Hyvinvointipiste Pastelli

Linda Palmu, Fleija Oy

Kati Ruoko, Idealbody

Inga Turkka, Terveysunelma

Tervetuloa joukkoomme, toivottavasti tapaamme jäsentapahtumissa!

Kannattaa liittyä myös Helsingin Yrittäjänaisten facebook ryhmään eli klikkaa https://www.facebook.com/helsinginyrittajanaiset/?ref=settings ja liity mukaan.

5. Tapahtumia

It's only rock'n roll - but I like it!Yritysvierailu Marilynissä! Jäsenemme, MakeUp Artist-kampaaja Marja Brinkin luona. Tutustutaan samalla Marjan studioon.

Yrittäjämitalilla palkitun Marjan työnjälkeä on nähty muun muassa Nightwishin stadionkeikoilla,lehtien sivuilla, tv:ssä ja musiikkivideoissa.

Aika: Ke 6.2. kello 17.30 - 20

Paikka: Arkadiankatu 15, 00100 Helsinki

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Yritysvierailu_Marilynissa_Jasenemme_MakeUp_Artistkampaaja_Marja_Brinkin_luona_4824

Huolehdi ulkoisesta minäkuvastasi!

"Perustana on omat persoonalliset ominaisuudet, jotka kehittyvät elämän mukana. Vahvan identiteetin omaava ihminen elää sopusoinnissa itsensä, valintojensa ja arvojensa kanssa kaikilla elämän alueilla. Hän myös kestää vastoinkäymiset luhistumatta."

Marja kertoo meille esimerkin avulla yleistä ihonhoidosta ja meikkauksesta. Kuinka meidän aikuisten naisten elämästä tulee kauniimpaa ja helpompaa parilla oikealla meikkituotteella?

Hyvä olo näkyy ja itsestä huolehtiminen ei vie paljon aikaa. Saamme vinkkejä arki- ja juhlameikkiin. Marja käyttää italialaista Karaja-meikkisarja.  Siinä yhdistyvät korkea laatu, järkevä hinta ja tyylikäs design. Monipuolisesta ja uudistuvasta valikoimasta löydät tuotteet niin kauniiseen arkimeikkiin kuin näyttäviin juhliin. Mukaan saat Karajan ihanan huulituotteen.

Hinta jäsenille 30 eur (norm. 60 eur). Maksu paikan päällä, kortit käy.

http://www.marilyn.fi/

Let´s make You rock.

 

 

AIKAMATKA SURUTTOMAAN KAUPUNKIIN

 

Aika: Ti 12.2.2019, klo 17 – 19
Paikka: Hakasalmen huvila, Mannerheimintie 13 B, 00100 Helsinki
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/AIKAMATKA_SURUTTOMAAN_KAUPUNKIIN_6991

Tervetuloa Kulttuuriklubin opastetulle aikamatkalle 1920-luvun Helsinkiin, Suruton kaupunki -näyttelyyn.

Toiminnallinen ja viihdyttävä näyttely kertoo 1920-luvun Helsingin miljöistä, jazzin jytkeistä ja lyhyiden helmojen huiskeesta, mutta myös menneestä muistuttavista ristiriidoista.

Jos haluat itse sonnustautua 1920-luvun asusteisiin tai vaatteisiin hilpeän helmikuun piristykseksi, sekin on halutessasi mahdollista ja tunnelmaan virittävää.

Tapaamme Hakasalmen huvilan aulassa klo 16:45 ennen opastuksen alkua.

Sydämellisesti tervetuloa!

Paula Hjelt-Putilin, Kulttuuriklubin vetäjä

Esiinny vakuuttavasti -videossa

Aika: ke 27.2. kello 17.30
Paikka: Huoneisto, Uudenmaankatu 23 A 2
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Esiinny_vakuuttavasti_videossa_0782

Haluatko käyttää videota yrityksesi markkinoinnissa, mutta oma esiintymistaito mietityttää?

Videolla vahvistat asiantuntijuuttasi ja markkinoit yritystäsi, mutta ei ole ihan sama miten siinä esiinnyt. Hyvä uutinen on se, että videoesiintyminen on taitolaji ja opittavissa kuten mikä tahansa muukin taito.

Tule kuulemaan mitä onnistuneelta videoesiintymiseltä edellytetään ja saamaan vinkkejä luontevaan ja persoonalliseen esiintymiseen.

Kouluttajana on Marjo Wilska, jolla on pitkä kokemus esiintymisestä kameroiden edessä mm. tv-kuuluttajana, juontajana ja toimittajana. Hän on puheilmaisun, esiintymisen ja äänenkäytön kouluttaja yrityksessään MediaCoach Oy.

Tervetuloa suunnittelemaan ja harjoittelemaan videomarkkinointia! Tähän on mahdollista saada jatko-osia jos mielenkiintoa riittää.

Tervetuloa vakuuttamaan videolla!
Marjo Wilska

Kirjoittaminen osana liiketoimintaa osa 1.

Aika: ti 5.3.2019 kello 15.00-18.00

Paikka: Uudenmaankatu 23 A 2

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Kirjoittaminen_osana_liiketoimintaa_0179

KiLu-klubin supersuosittu kirjoittamiskoulutus saa jatkoa! Maaliskuussa teemoina ovat oikeakielisyys ja kirjoittaminen osana liiketoimintaa. Olemme saaneet toiveita juuri oikeakielisyyden käsittelemisestä, joten sitä on nyt tarjolla toiminnan ja huumorinkin avulla. Teemme iltapäivän aikana Kielikellon pikatestejä ja ihmettelemme kielikukkasia yhdessä. Tavoitteena on, että jokaiselle tarttuu iltapäivästä jotakin sellaista mukaan, jota voi heti hyödyntää omassa kirjoittamisessaan – esimerkiksi yritysesittelyn kirjoittamisessa omalle verkkosivustolle. Tarjolla on siis iloista pilkunviilausta kaikille. Koulutuksesta vastaa kustannustoimittaja ja kirjoittamiskouluttaja Päivi Koivisto.

Lisäksi koulutuksessa on mukana yrittäjävieras, joka kertoo kirjoittamisen ja yritystoiminnan nivomisesta yhteen omalla kohdallaan. Keskustelemme yhdessä siitä, miten monilla tavoin kirjoittamisen voi liittää osaksi yritystoimintaa. Milloin esimerkiksi blogi voi toimia yritystoiminnan tukena? Mitä kirjan kirjoittaminen vaatii ja mitä asioita laajempaa tekstiä suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon? Kirjan tekeminen vie reippaasti aikaa, mutta se voi myös avata yritystoimintaa uusiin suuntiin.  

Lisätiedot: katarina@slapmedia.com puh. 040 5584467

Tervetuloa!

8.3. Naistenpäivä 

Juhlistamme naistenpäivää yhdessä nauttimalla maittavan lounaan. Paikka ja ohjelma vielä pohdinnassa. Jos tiedät meille sopivan paikan, niin ehdota sitä spostilla helsinki@yrittajanaiset.fi kirjoita sähköpostin aiheeksi naistenpäivä.
Varaa kalenteristasi pe 8.3. kello 12-14.

 

ATENEUM, museonjohtaja Marja Sakari ja František Kupkan näyttely

Aika: To 14.3.2019, klo 17:00
Paikka: Ateneum, Kaivokatu 2, 00100 Helsinki
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Frantisek_Kupkan_nayttely_8151 

Aluksi tuore museonjohtaja, fil. tri. Marja Sakari alustaa meille Ateneumista ja museonjohtajan tehtävästään. N. klo 17:45 siirrymme opastetulle kierrokselle tutustumaan tsekkiläisen taiteilijan František Kupkan näyttelyyn.

Mukaan mahtuu 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Tapaamme ennen tilaisuuden alkua klo 16:45 Ateneumin museokaupan aulassa, jossa Paula Hjelt-Putilin on jakamassa pääsytarrat. Sitä ennen on syytä viedä ulkovaatteet vaatesäilytykseen.

František Kupka (1871–1957) tunnetaan abstraktin taiteen pioneerina. Pariisissa uransa tehneen taidemaalarin retrospektiivin kautta voi tutustua länsimaisen taiteen historiaan: monivaiheisiin muutoksiin perinteisistä muotokuvista kohti abstraktia ilmaisua. Kupkan taidetta on kuvailtu ”moderniksi värien runoudeksi”. Kansainvälinen suurnäyttely kattaa taiteilijan koko uran 1890-luvulta 1950-luvulle. 

https://ateneum.fi/nayttelyt/frantisek-kupka 

Lähde matkalle keväiseen Gdanskiin Puolaan!
Vielä ehtii mukaan. Matka toteutuu nyt jo yli 10 ilmoittautunutta.

Huom! Ilmoittaudu  viimeistään pe 25.1.2019!
Ilmoittautuminen: info@resviaria.fi / Jaana Sinisalo / puhelin 050 354 3063

Yritysvierailut täsmentyvät vielä. Vieraillaan mm. kunniakonsulin luona.

Itämeren rannikon helmi Gdansk, on upea kohde, jonka valttina on monipuolinen ja kaunis vanha keskusta. Kauniisti entisöidyt julkisivut, värikäs historia, kulttuuritarjonta ja paikallinen tunnelma tekevät Gdanskista suositun kohteen. Gdansk, Sopot ja Gdynia muodostavat yhdessä kolmoiskaupungin.

Lähtö: 27.3. Helsinki - Gdansk 07.45 – 08.45 
Paluu: 31.3. Gdansk - Helsinki 09.25 – 12.30


Ilmoittautuminen: info@resviaria.fi / Jaana Sinisalo / puhelin 050 354 3063

Hinta on 750 € / jäsen (20 osallistujaa jos tulijoita on enemmän hinta pienenee) ja sisältää:

 • Finnairin lennot Helsinki -Gdansk- Helsinki turistiluokassa

 • 4 yön majoitus aamiaisella

 • Lentokenttäkuljetukset

 • Kuljetukset ohjelmaa varten ke ja to (puoli päivää)

 • Suomenkielinen opaspalvelu kuljetuksille ja retkillä

 • 2 lounas ja 2 kolmen ruokalajin illallista

 • suomenkielisen oppaan palvelut

 • lentokenttämaksut, verot ja arvonlisäverot

Lisäbonus  150 € Rauha Hasselblattin stipendi maksukuittia vastaan. Tutustumme paikallisiin yrittäjiin,  jaamme myös ammatillista tietoa. Lue lisää

Tulee todella mukava työ- ja virkistäytymismatka, toivottavasti pääset mukaan!

6. Huoneisto Uudenmaankatu 23 A 2

Arvosana: 5 tähteä
5 vuotena peräkkäin olemme järjestäneet sukulounaan tiloissa. Ylellistä ovat kodinomaiset tilat sekä astiasto (ei tarvitse tuoda omia astioita) sekä superpika-astianpesukone👏 Sijainti on myös loistava.

Suosittelen lämpimästi‼️
Leena Huotari

Järjestätkö asiakastapahtuman, kokouksen,  seminaarin tai sukujuhlat?

Vuokraa Sali n. 50 henkilön tapahtumiin jai pienemmät neuvottelutilat Rauhan ja Olgan, kun tarvitset tilaa 10 - 20 hengelle ja vaikka lyhytaikaiseen käyttöön. Pienemmät tilat sopivat mainiosti esim.  1 - 3 tunniksi ja hinta on myös sopiva 150 € / 3 h kerta. Muut hinnat ja tiedot https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/7

Huoneistohoitajamme on yhdistyksen jäsen Anna-Liisa Uskali, LKV. Anna-Liisan tavoittaa numerosta 050 559 6888 ja sähköposti vuokrausasioissa on helsinkihuoneisto@yrittajanaiset.fi.
Muistathan jäsenedun - 10 % vuokraushinnoista. Lisää tietoa: https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/7

Huom!   Helmikuussa tapahtuvista vuokrauksista jäsenale -50% hinnoista.

7. Seniorit

Seniorit aloittavat vuoden 2019 tapaamisella huoneistollamme.  Lisätietoja ja ilmoittautumiset senioreiden vetäjälle Marjatta Koppiselle   p. 0400 893 311        

8. Muut asiat

Olethan Helsingin Yrittäjänaisten -ryhmän jäsen Facebookissa? Liity mukaan saat näkyvyyttä yrityksellesi https://www.facebook.com/groups/helsinginYN/     

Membook on Suomen Yrittäjänaisten ylläpitämä jäsenrekisteri, josta itse pääset vaihtamaan salasanasi, yhteystietosi, maksamaan jäsenmaksun  ja saat yrityksesi tietoja näkyviin HYN kotisivuille.

Löydätkö  yrityksesi Helsingin Yrittäjänaisten Markkinapaikasta? Tsekkaa tästä linkistä http://www.yrittajanaiset.fi/yhdistys/helsingin-yrittajanaiset-ry/

Ohje jos tiedot eivät löydy: kirjaudu sisään Membookiin tästä linkistä https://secure.membook.fi/#/account/login sähköpostiosoitteellasi ja antamallasi salasanalla (voit pyytää uuden jos unohtunut)→ valitse Yhteisösi (=H:gin Yrittäjänaiset)→ jäsentiedot → lisätiedot

Ostetaan toistemme palveluita ja tuotteita!

Jos on teknisiä ongelmia ota yhteyttä helsinki@yrittajanaiset.fi opastamme henkilökohtaisesti.

Seuraava jäsentiedote ilmestyy 15.2.2019

helsinki@yrittajanaiset.fi

04.06.2020Kesäkuun jäsenkirje 6/2020
18.05.2020Ylimääräinen jäsenkirje 18.5.2020
07.05.2020Toukokuun jäsenkirje 5/2020
16.04.2020Huhtikuun jäsenkirje 4/2020
26.03.2020Ylimääräinen jäsenkirje 26.3.2020
14.03.2020Maaliskuun jäsenkirje 3/2020
13.02.2020Helmikuun jäsenkirje 2/2020
23.01.2020Tammikuun jäsenkirje 1/2020
21.11.2019Marraskuun jäsenkirje 10/19
19.11.2019Helsingin Yrittäjänaiset ry:n uusi hallitus

Siirry arkistoon »