Tulevat jäsentapahtumat

Tietoa tapahtumista ja ilmoittautumislinkit. Poimi parhaat päältä ja ilmoittaudu heti mukaan.

Onko sinulla ehdotus Helsingin Yrittäjänaisten jäsenille järjestettävistä tapahtumista? Ota yhteyttä sähköpostilla: helsinki@yrittajanaiset.fi

 • To 19.9. Hiljaista kauneutta Ateneumissa (täynnä)
 • Ma 23.9. Kirjailijavieraana Sirpa Kähkönen
 • Pe 4.-6.10. Liittokokouspäivät Jyväskylässä
 • Ti 22.10, Eduskuntaan Eva Biaudetin vieraaksi
 • To 24.10. Valtakunnallinen Naistenpäivä
 • to 21. - 22.11. RIPAUS TAIKAA - Yrittäjänaisten risteily Tallinnaan
 • ti 5.11. Ajankohtaista tietoa verotuksesta ja kirjanpidosta
 • Ti 19.11. Sääntömääräinen syyskokous
 • pe 13.12. Joulujuhla (ilmoittautumislinkki tulee syyskuussa)

HILJAISTA KAUNEUTTA ATENEUMISSA

Aika: Torstai 19.9.2019, klo 17:15

Paikka: Ateneum, Kaivokatu 2, 00100 Helsinki, Museokaupan aula

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/hiljaistakauneutta (12.9.2019 mennessä )

Kulttuuriklubi vierailee opastetusti Ateneumin näyttelyssä Hiljainen kauneus. Mukaan mahtuu 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Näyttely yhdistää Pohjoismaiden ja Itä-Aasian taidetta, joille on luonteenomaista ajatus arjen kauneudesta ja yhteys luontoon. Rinnakkain on kuvataidetta, keramiikkaa, tekstiilitaidetta ja arkkitehtuuria, erityisesti 1950- ja 1960-luvuilta.

Näyttelyn taiteilijoita ovat muun muassa Heidi Blomstedt, Shoji Hamada, Erkki Heikkilä, Rune Jansson, Aimo Kanerva, Carl Kylberg, Maija ja Ahti Lavonen, Bernard Leach, Ufan Lee, Ulla Rantanen, Kyllikki Salmenhaara, Key Sato, Helene Schjerfbeck, Jaakko Sievänen, Per Stenius, Zao Wou-Ki ja Samiro Yunoki.

Opastuskierros alkaa klo 17:30, mutta tapaamme sitä ennen Ateneumin museokaupan aulassa klo 17:15. Sitä ennen jokainen käy maksamassa sisäänpääsymaksun joko rahalla tai museokortilla ja jättämässä ulkovaatteet säilytykseen. Yhdistys maksaa opastuksen. T. Paula Hjelt-Putilin 040 580 1021.

https://ateneum.fi/nayttelyt/hiljainen-kauneus/

Tervetuloa mukaan!

Kirjailijavieraana Sirpa Kähkönen

Aika: Maanantai 23.9. klo 17.30-19.30
Paikka: Huoneisto Uudenmaankatu 23 A 2
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Kirjailijavieraana_Sirpa_Kahkonen_3559

Syyskuussa saamme vieraaksemme Pro Finlandia-palkitun kirjailija Sirpa Kähkösen. Sirpa kertoo meille yrittäjänaisille kirjoistaan ja kirjailijantyön käytännön puolesta. Kirjailijuutta voi ajatella myös yrittäjyyden kautta ja silloin kirjailijan arjesta löytyyy monia kiinnostavia vertailukohtia yrittäjyyteen.

Kirjoissaan Sirpa Kähkönen kuvailee yksilön kohtaloa suurten historiallisten muutosten ja kriisien aikoina. Hän on pitkän ja menestyksekkään uransa aikana kirjoittanut sekä romaaneja että tietokirjallisuutta historian tapahtumista Suomessa ja sen lähialueilla. Hänen kirjansa ovat hyvin ajankohtaisia yhteiskunnallisen tilanteen muuttuessa koko ajan.

"Me emme koskaan lakkaa tarkastelemasta mennyttä, omaamme ja yhteistä. Me kerromme sen yhä uudelleen itsellemme ja muille. Kun yksi tarina sulkeutuu, siitä alkaa versoa kymmenen uutta.

Sanat eivät ole ainut tapa välittää tietoa menneestä. Myös ruumis kuiskaa, huutaa, valittaa ja iloitsee. Mutta vain sanojen kautta voimme jakaa koetun, perityn, yhteisen ja kaikkein yksityisimmänkin. Kerro sinä tarinasi eteenpäin – sana on kaunein lahja."

Sirpa Kähkönen
– Sirpa Kähkönen YLE Radio Suomen Kutsuvieras-ohjelmassa 2019

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Sirpa Kähkösen lukuvinkit meille yrittäjänaisille kesäksi:
"Jos haluaa pitkäkestoista luettavaa, jossa pääsee kokonaiseen maailmaan, kannattaa aloittaa Kuopio-sarjani alusta. Voi lukea seuraavat kirjat: Mustat morsiamet, Rautayöt, Jään ja tulen kevät, Lakanasiivet, Neidonkenkä, Hietakehto, Tankkien kesä.

Monet ovat lukeneet sarjani kesällä ja tykänneet kovasti.

Vaihtoehtona on lukea Graniittimies, joka on sarjasta riippumaton, mutta liittyy kyllä sarjan kuvaamaan 1900-luvun alun dramaattiseen Suomen historiaan. Se kertoo nuorista utopisteista, jotka lähtivät rakentamaan ihannemaataan ja pettyivät rajusti.

Jos haluaa lukea tietokirjan, Vihan ja rakkauden liekit kertoo 1930-luvun karusta historiasta ihmiskohtaloiden kautta."

Lisätiedot tapahtumasta: katarina@slapmedia.com, puh. 040 5584467

Liittokokous ja Yrittäjänaiset-seminaari Jyväskylässä pe 4.-6.10.2019


Helsingin Yrittäjänaisten stipendi enintään 150 € kuluja vastaan.


Jyväskylässä roihuaa lokakuussa, kun valtakunnalliset Yrittäjänaiset-seminaari ja Suomen Yrittäjänaisten Liittokokous rantautuvat kaupungin keskustaan. Koko viikonloppu on pyhitetty yhdessäololle, sytyttävälle ohjelmalle, innostaville tarinoille ja Yrittäjänaisille. Yhdessä innostumme, innostamme sekä annamme ja saamme paljon. Mikä on sinun palosi? Mikä saa sinut syttymään? Ja mikä on se voima, mikä meistä kaikista Yrittäjänaisista löytyy – tule mukaan ja löydä oma roihusi Jyväskylästä.

Viikonloppu koostuu järjestöpäivästä ja seminaaripäivästä iltajuhlineen. Perjantain järjestöpäivä on tarkoitettu yhdistyaktiiveille ja ajatuksena on saada työkaluja siihen omaan yhdistystoimintaan – innostua ja innostaa! Perjantai-illan liittokokous on koko jäsenistölle avoin kokous, missä päätetään kaikkien yhteisistä asioista ja valitaan hallitukselle erovuoroisten tilalle uudet jäsenet ja varajäsenet.

Lauantaipäivä on pyhitetty jäsenille! Juuri sinulle! Lauantain ohjelmassa on Yrittäjänainen-seminaari ja tapahtumatori, josta löytyvät ihanat myyjät ja esittelijät sekä jokaisen Yrittäjänaisen parhaat ostokset.

Lauantai huipentuu iltajuhlaan, josta ei säihkettä puutu. Musiikkia, Keski-Suomen herkullisimmat ruoat, kuplivimmat drinkit, juhlapuheet sekä palkitsemiset, ja mikä parasta – sinä! Viikonlopun ohjelmassa on varattu aikaa myös verkostoitumiselle, ostoksille ja omatoimiseen kaupungilla pörräämiseen.

Nyt naiset päivät kalenteriin ja kuulolle! Lisätietoa tapahtumasivuilla facebookissa!

Terveisin, Keski-Suomen Yrittäjänaiset

Kulttuuriklubi vie Sinut

EDUSKUNTAAN JA EVA BIAUDET´A TAPAAMAANAika: Tiistai 22.10.2019, turvatarkastus klo 16:15,

Paikka: Eduskuntatalo, B-sisäänkäynti, Mannerheimintie 30, 00100, B-sisäänkäynti on pääportaiden pohjoispuolella.

Ilmoittautuminen: pe 11.10.2019 mennessä https://www.lyyti.in/vierailueduskuntaan

Kulttuuriklubi järjestää vierailun Eduskuntaan. Mukaan mahtuu 20 jäsentämme. Oppaanamme ja emäntänämme toimii kansanedustaja Eva Biaudet. Hän on myös Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja, ja Suomen Yrittäjänaiset kuuluu NJKL:ään. Eduskuntatalo on kokenut perusteellisen kunnostuksen, ja J. S. Sirénin suunnittelema talo on arkkitehtonisesti upea kokonaisuus.

TÄRKEÄÄ:

 • Käynti alkaa klo 16:15 turvatarkastuksella, josta ei sovi myöhästyä. Varsinainen opastus alkaa 16:30. Turvatarkastus, joka on samantapainen kuin lentokentällä, tehdään jokaiselle vierailijalle. Metalliesineet kannattaa ottaa esiin ennen tarkastusta. Kiellettyjä esineitä Eduskuntatalossa ovat terävät esineet (sakset, veitset, monitoimityökalut), syttyvät ja myrkylliset aineet, kaasusumuttimet (aerosolit, sytyttimet) sekä nesteet ja eväät. Turvatarkastuksessa poiskerätyt esineet palautetaan vierailun jälkeen.
 • Eduskuntatalossa on paljon portaita, joten opastuskierros talossa ei ole suopea liikuntaesteisille.
 • Kovaäänistä ja häiritsevää käytöstä on vältettävä. Matkapuhelimet on pidettävä äänettömällä koko vierailun ajan. Vieraiden on pukeuduttava asiallisesti, ja esim. pipot ja lippalakit jätetään naulakkoon.
 • Valokuvaaminen Eduskuntatalossa on sallittua.
 • Osallistujien nimilista toimitetaan määräysten mukaan Eduskuntaan.

Tapaamisiin. Paula Hjelt-Putilin 040 580 1021

Yrittäjänaistenpäivä

Aika: to 24.10.2018 kello 18 - 21

Paikka: Sali, Uudenmaankatu 23 A 2
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Yrittajanaistenpaiva_8230


Yrittäjänaistenpäivää vietetään perinteisesti 24.10. Tervetuloa mukaan juhlaan, nautitaan herkullisesta illallisesta ja loistavasta seurasta, naisenergiasta. Tilaisuudessa julkistetaan seuraava helsinkiläinen yrittäjänainen.

Sydämellisesti tervetuloa!

RIPAUS TAIKAA - Yrittäjänaisten risteily to, pe 21.-22.11.2019 Tallinnaan

Risteilyllä puhutaan paitsi bisnestä tutustumalla toistemme liiketoimintaan ottamalla myös etäisyyttä arkeen.


Torstaina meillä on omat kokoustilat varattuna koulutusta varten. Koulutusteemana on hyvinvointi, ohjelma ja kouluttaja tarkentuu vielä erikseen. Perjantaina tutustumme yrittäjän silmin mm. Tallinnan joulutorin tarjontaan. Jammataan laineilla ja nähdään Karmaa&Komediaa, Noora Karman ja Jukka Laaksosen show. Mukaan mahtuu 20 jäsentä.

To 21.11.2019 kokoontuminen klo 17.15 Helsingin Länsiterminaali 1:ssä, laiva Silja Europataikaa

pe 22.11.2019 paluu Helsinkiin klo 16.00

Matka toteutetaan mikäli osallistujia on vähintään 10 henkilöä. Matkan veloitus ennakkoon, eräpäivä 18.10.2019.

Hinta 175 eur sis. kolmen tunnin koulutuksen, majoituksen A-luokan hytissä sekä buffet illallisen, aamiaisen ja lounaan. Yhden hengen hytistä lisämaksu 25 eur. Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa.

Ilmoittautumiset suoraan Jaana Sinisalo, Resviaria Oy, puh. 050 354 3063, jaana.sinisalo@resviaria.com. Jaana on Helsingin Yrittäjänaisten jäsen.

Ajankohtaista tietoa verotuksesta ja kirjanpidosta

Paikka: Huoneistolla, Uudenmaankatu 23 A, Helsinki
Aika: 5.11.2019 klo 17 alkaen
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Ajankohtaista_tietoa_verotuks...

Nyt on tarjolla tärkeää tietoa meille kaikille yrittäjille, vasta toimintaansa aloitteleville
ja kaikille konkareille! Painavaa asiaa verotuksesta ja kirjanpidosta yhden illan tehokuurina:

Leena Rekola-Nieminen, todellinen taloushallinnon taitaja, ekonomi, KLT, selkokielinen luennoitsija, jolta löytyy vastauksia kaikkiin yrittäjän arjen kysymyksiin, on illan esiintyjä.


Tiedätkö, miten yrittäjän terveydenhoidosta, virkistyksestä ja luontoiseduista kertyvät kulut
ovat verotuksessa hyväksyttäviä eri yhtiömuodoissa?

Tiedätkö, milloin auto kannattaa hankkia yritykselle, milloin itselle – ja paljonko valinnanvaraa on?

Tiedätkö, mitkä tositteet voi laittaa kirjanpitoon? Entä edustus- ja kokouskulut, kun vain se veteen piirretty viiva erottaa ne toisistaan?
Entä matkakulujen vähennysoikeus, kuka voi ostaa päivärahaa, km-korvauksia tai ruokarahaa?

Entäpä, jos työllistät perheenjäseniäsi, mitä pitäisi tietää palkanmaksusta? Oy:n voi nyt perustaa ilman osakepääomaa – hyvä vai huono? Verolait tehdään vuodeksi kerrallaan. Tiedätkö, mitä on tulossa? Entä tiedätkö, miten optimoit verotusta niin, että saat rahaa yhtiöstä edullisimmin? Hmmm, mielenkiintoista…

Tuossa muutama aihe, joista illan aikana kuulemme, mutta ei siinä vielä kaikki. Ja jos itselläsi on mielessä joku kysymys luennoitsijalle, voit lähettää sen etukäteen sähköpostissa osoitteeseen helsinki@yrittajanaiset.fi.

Klo 17 alkaen tarjolla on kahvia ja pientä suupalaa. Luento alkaa n 17.30 ja sen kesto on n 2,5 – 3 tuntia. Illan hinta jäsenillemme on 12,50 euroa. Ilmoittautuminen Lyytin kautta, tilaisuuden
hinta on 12,50 euroa + 2,50 maksutapalisää.

Tervetuloa!

Sääntömääräinen syyskokous

Aika: ti 19.11.2019 kello 17.00, varsinainen kokous alkaa kello 18.00
Paikka: Uudenmaankatu 23 A 2, Salissa
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Saantomaarainen_syyskokous_5040

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään huoneistolla ti 19.11. kello 18.00. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Valitaan mm. hallituksen varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle. Lisäksi käsitellään jäsenten hallitukselle vähintään 21 vuorokautta ennen kokousta kirjallisesti esittämät asiat (helsinki@yrittajanaiset.fi). Kutsu kokoukseen toimitetaan sääntöjen mukaan vähintään 10 vuorokautta ennen kokousta. Kutsu toimitetaan sähköpostilla.

Kiinnostaako hallitustyö? Lisätietoja hallitusjäseniltä https://www.helsinginyrittajanaiset.fi/5. Erovuorossa ovat Tuula Maunula, Soile Viita ja Ulrika Larpes. Hallituksessa jatkavat: Jaana Koskinen, Riitta Hämäläinen-Bister, Tarja Karppinen, Nani Härkönen, Kira Tiivola, Kirsti Barannik. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja kuudesta kahdeksaan (6-8) jäsentä. Kahvitarjoilujen takia ilmoittautuminen toivottavaa kokoukseen tästä linkistä https://www.lyyti.in/Saantomaarainen_syyskokous_5040